מתכון לעוגת שוקולד משגעת של הילה ליברטי
מצרכים:
5 ביצים
3 כפות קקאו
כוס קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
לציפוי
1 שמנת צמחית לגרסת פרווה או שמנת מתוקה רגילה לגרסה חלבית
2 חפיסות שוקולד מריר
תבנית מלבנית 22*30 או עגולה 22-24
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקקאו והקמח.
2. מקציפים את הביצים ללא הפרדה,מוסיפים בהדרגה את הסוכר וברגע שהקצב יציב וגבוה להנמיך מהירות.
3. מוסיפים את המיץ תפוזים והשמן ולאחר מכן את הקמח והקקאו.
4. משמנים את התבנית ולאחר שהתערובת אחידה יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים בחום של 170-180 מעלות למשך 25-30 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור לחורר מעט חורים קיסם.
6. מתחילים בהכנת הגנאש: מחממים שמנת במיקרו בפולסים עד לרתיחה ואז לשבור קוביות שוקולד לתוך השמנת עד להמסה מלאה,כאשר הגנאש מוכן לשפוך מעל העוגה.