עוגת שוקולד מדהימה לשבת
מאיה בוטראשווילי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שוקולד לשבת.
מצרכים:
5 ביצים
½1 כוסות סוכר
¾ כוס שמן
¼1 כוסות מיץ תפוזים
2 כפות רום
3 כוסות קמח תופח
5 כפות שוקולית (או 3 כפות קקאו)
1 כפית סודה לשתייה
הכנת הגנאש:
1 חפיסה שוקולד חלב / מריר (100 גרם )
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כפית תמצית רום
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת שוקולד עם קרם מוס מתכון משגע
עוגת שוקולד עסיסית המתכון ששבר את הרשת
עוגת שוקולד מושחתת ב-10 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. במיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
2. נכניס לקערה 3/4 כוס שמן, כוס ורבע מיץ תפוזים, 2 כפות רום, להנמיך את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה.
3. בקערה אחרת נערבב 3 כוסות קמח תופח, 5 כפות שוקולית / 3 כפות קקאו 1 כפית סודה לשתייה.
4. נעצור את המיקסר ונוסיף את היבשים ומפעילים ל -4 סיבובים נוספים עד שכל הקמח נכנס לתערובת.
5. נשפוך בעזרת מרית את הכל לתבנית משומנת.
6. נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 למשך 45 דקות.
הכנת הגנאש:
1. נחמם בסיר על להבה נמוכה, 100 גרם שוקולד עד שנמס.
2. נוסיף 1 שמנת מתוקה, כפית תמצית רום, ולערבב כל הזמן עד לאיחוד.