דרגו את המתכון
אורה ארגוב משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד מיוחדת עם מרקם של יוגורט.
- עוגת שוקולד ויוגורט
- 3 ביצים שלמות
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- פקק תמצית וניל
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 גביע של 200 מיל יוגורט אפשר בכל אחוז שומן
- 1 כוס קמח מנופה
- 1 אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו גדושות
- 3/4 כוס שוקולית
- לקרם:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית נס קפה
אופן ההכנה:
- לשים בקערה את הביצים שלמות והסוכר לערבב ואז להוסיף את השמן בזילוף
- מוסיפים לקערה תמצית וניל.
- בקערה יבשה לנפות את הקקאו הקמח והשוקולית לערבב ולהוסיף את אבקת האפיה.
- מערבבים שוב את קערת הביצים תוך כדי להוסיף את היבשים בשלבים ואז לשים את המים לערבב ובסוף מוסיפים את היוגורט .
- משמנים תבנית מתאימה ולהכניס למיקרוגל ל×6 דקות לבדוק בקיסם אם צריך להוסיף לעוד דקה להוציא ולשפוך על העוגה בעודה חמה את הקרם.
- אופן הכנת הקרם:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת ולהוסיף 1/2 כפית נס קפה בערך לדקה