שפרה אזולאי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד גבוהה ועסיסית
מצרכים:
6 ביצים
קורט מלח
1.5 כוסות סוכר
כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
5 ביסקוויטים כהים טחונים
מצרכים יבשים (לשים בקערה ):
חצי כוס שוקולית
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס קקאו
שקית אחת אבקת אפייה (זאת לא טעות במתכון יש גם קמח תופח וגם אבקת אפיה)
מצרכים רטובים(לשים בקערה):
כף תמצית רום
חצי כוס מיץ ענבים תירוש או כל חברה אחרת או שניתן להחליף במיץ תפוזים
לקרם ציפוי:
1 שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס שמנת צמחית
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוסות חד פעמי לשתיה חמה
אופן הכנה:
1. מקציפים את הביצים ביחד עם הסוכר והמלח למשך 7 דקות עד שמתקבל קצפת תפוחה.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן עד שהשמן נבלע בתערובת.
3. מתחילים להוסיף לסירוגין פעם מקערת היבשים ופעם מקערת הרטובים (נשארים עם אותה מהירות של המיקסר) עד לקבלת קצפת אחידה.
4. בסוף מוסיפים קצת יותר מחצי כוס מים רותחים ומכבים את המיקסר.
5. מוסיפים לקצפת את הביסקוויטים הכהים הטחונים ומערבבים ידנית
6. משמנים במרגרינה תבנית טבעת,שופכים לתוכה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 50 דקות ואז מצננים.
7. מתחילים בהכנת הקרם לציפוי – ממיסים בפולסים במיקרו את השוקולד והשמנת ושופכים מעל העוגה.