מתכון עוגת שוקולד עתירת חלבונים: פינוק נטול רגשות אשם
מחפשים פינוק נטול רגשות אשם שיספק את השן המתוקה שלכם ועדיין דוחף אגרוף חלבון? אל תסתכל רחוק יותר מהמתכון לעוגת שוקולד עתירת חלבון זה! בין אם אתה חובב כושר, אדם בעל מודעות לבריאות או סתם מישהו שאוהב פינוקים טעימים, העוגה הזו בטוח תרשים. מקורו בצורך לאזן בין מטרות הכושר לבין האהבה לקינוח, מתכון זה משלב את העושר של השוקולד עם טובת החלבון, ויוצר אפשרות קינוח דקדנטי אך מזין.
רכיבים:
- 1 כוס (120 גרם) קמח שיבולת שועל
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת חלבון שוקולד
- 1/4 כוס (25 גרם) אבקת קקאו לא ממותק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 בננות בשלות, מעוכות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
- 1/4 כוס (60 מ"ל) יוגורט יווני רגיל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב שקדים (או כל חלב לבחירה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל או דבש
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- אופציונלי: שוקולד צ'יפס מריר לדקדנס נוסף
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי הקפדה על כשרות של כל המרכיבים. בנוסף, לגרסה ידידותית לטבעונים, אתה יכול להחליף את הביצים בביצי פשתן או צ'יה, ולהשתמש באבקת חלבון מהצומח במקום מי גבינה.
יתרונות תזונתיים:
- עוגה ארוזת חלבון זו מציעה שפע של יתרונות תזונתיים. קמח שיבולת שועל מספק מקור טוב לסיבים ופחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.
- אבקת חלבון שוקולד לא רק משפרת את טעמה של העוגה אלא גם מוסיפה דחיפה של חלבון החיוני לשיקום וגדילת השרירים.
- בננות תורמות מתיקות טבעית יחד עם אשלגן, בעוד שיוגורט יווני מציע מרקם קרמי ומינון של פרוביוטיקה לבריאות המעיים.
- הכללת אבקת קקאו לא ממותקת לא רק מוסיפה עושר אלא גם מספקת נוגדי חמצון.
- עם מינימום תוספת סוכר ומרכיבים בריאים, העוגה הזו היא אפשרות קינוח נטולת רגשות אשם לכל מי שמחפש לספק את התשוקה שלו תוך תמיכה ביעדי הכושר שלו.
כמות: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 20 ס"מ, המגישה כ-8-10 פרוסות.
זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגה זו הוא כ-15 דקות, עם זמן אפייה נוסף של 25-30 דקות.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מושלם לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- ודא שהבננות שלך בשלות למתיקות וטעם מקסימליים.
- מנפים את החומרים היבשים כדי להבטיח בלילה חלקה וללא גושים.
- הימנע מערבוב יתר של הבלילה כדי למנוע מרקם צפוף; מערבבים רק עד לאיחוד.
- אל תהסס להתאים אישית את העוגה על ידי הוספת אגוזים, זרעים או התוספות האהובות עליך.
- כדי לשפר את טעם השוקולד, שקול להוסיף קורטוב של גרגירי קפה נמס לבלילה.
- בודקים את העשייה על ידי הכנסת קיסם למרכז העוגה; זה אמור לצאת נקי או עם כמה פירורים לחים.
- הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים לפרוסות נקיות ומסודרות. תהנה מהפינוק ללא רגשות אשם!