היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הפינוק עם פינוק מענג שהוא לא רק שמימי אלא גם ידידותי לטבעוני ושומרי כשרות. תגידו שלום לעוגת השוקולד הטבעונית שלנו, יצירה לחה, עשירה וטעימה לחלוטין שתגרום לכם לחזור למנה נוספת (ואולי שלישית).
מקור המתכון:
עוגת השוקולד הטבעונית פרווה הזו היא תוצאה של התנסות במטבח, ניסיון למצוא את האלטרנטיבה הצמחית המושלמת מבלי להתפשר על הטעם והמרקם. זו חגיגה של הכלה, מתאים לאלו עם אלרגיות לחלב, טבעונים או כל מי שסתם רוצה לשנות דברים במחלקת הקינוחים.
רשימת רכיבים:
לעוגה:
2 כפות של קמח
1 ¾ כוסות סוכר מגורען
¾ כוס אבקת קקאו לא ממותק
1 ½ כפיות אבקת אפייה
1 ½ כפיות סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 כוסות חלב ללא חלב (שקדים, סויה, שיבולת שועל לבחירתך!)
½ כוס שמן צמחי
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים חמים
לציפוי:
1 כוס חמאה טבעונית, מרוככת
3 כוסות אבקת סוכר
½ כוס אבקת קקאו לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב סויה או תחליף אחר/ שמנת צמחית
שלבי הכנה:
עוגה:
- מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ (8 אינץ').
- בקערה גדולה טורפים יחד קמח, סוכר, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלב הלא חלבי, השמן, חומץ התפוחים ותמצית הווניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. אל תערבבו יתר על המידה כמה גושים זה בסדר!
- מערבבים פנימה את המים החמים עד לקבלת מרקם חלק. הבלילה תהיה דלילה, אבל זה הקסם.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות המוכנות ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגות להתקרר בתבניות למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
ציפוי:
- בקערה גדולה מקציפים את החמאה הטבעונית עד לקבלת קרם.
- מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- מוסיפים חלב סויה, כף אחת בכל פעם, עד שהציפוי מגיע לסמיכות הרצויה.
יתרונות תזונתיים:
לעוגת השוקולד הטבעונית הזו יש לא רק טעם מדהים; זה גם תענוג נטול אשמה. ללא מוצרי חלב או ביצים, הוא נטול כולסטרול ודל בשומנים רוויים. בנוסף, אתה מקבל דחיפה של נוגדי חמצון מאבקת הקקאו זה למעשה מזון בריאות, נכון?
כמות:
המתכון הזה יוצר עוגה נהדרת דושכבתית, מושלמת ל-12 פרוסות נדיבות של טוב שוקולד.
זְמַן הכנה:
מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על כשעה, כולל זמן אפייה וקירור.
רמת קושי:
ניתן לדרג את זה כ"קל".
חלופות למתכונים:
לאוכלי כשרות, וודאו שהסוכר שלכם כשר. אפשר גם להחליף את חומץ התפוחים בחומץ לבן.
טיפים:
- מנפים את אבקת הקקאו כדי למנוע גושים בציפוי.
- התנסו עם חלבים שונים שאינם חלביים לשינויי טעם עדינים.
- אם מתחשק לכם, הוסיפו חופן שוקולד צ'יפס טבעוני לבלילה לדקדנס נוסף.
אז הנה לכם – עוגת שוקולד טבעונית שקל להכין אותה כמו שהיא קלה לזלילה. תהנו, ואפייה מהנה!