דרגו את המתכון

עוגת שוקולד חלומית – ללא גלוטן וללא חלב (ואף אחד לא ינחש!)

ביס ראשון ואתם לא תאמינו – זה גם ללא גלוטן וגם ללא חלב

אם אתם חובבי שוקולד אבל נמנעים מגלוטן וחלב – זו העוגה שחיכיתם לה. עסיסית, עשירה בטעם שוקולד עמוק, ובעלת מרקם נימוח שלא משאיר מקום לפשרות. הקסם? שילוב מפתיע של מרכיבים זמינים ושוקולד איכותי שנותן ביצוע מרשים – בלי טיפת קמח חיטה או חלב.

והכי כיף? מדובר במתכון פשוט ומהיר שלא מתאמץ להרשים, ובכל זאת נראה (וטעים) כמו עוגת שוקולד חגיגית מהקונדיטוריה. מושלם לאירוח, לארוחת שבת, או לבונוס טעים באמצע השבוע – בלי כאב ראש ובלי תג מחיר בריאותי.

מידע בסיסי על המתכון

רשימת מצרכים

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-170 מעלות צלזיוס. רפדו תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ושמנו קלות את הדפנות.
  2. המיסו את השוקולד ושמן הקוקוס בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (בן מארי) או במיקרוגל בפולסים של 20 שניות. ערבבו עד שהשוקולד חלק ומבריק. תנו לתערובת להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת, טרפו ביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות עד שהתערובת אוורירית ובהירה (השתמשו במטרפה ידנית או מיקסר).
  4. הוסיפו לקערה את וניל, קקאו, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. ערבבו עד לאיחוד.
  5. שפכו את השוקולד המומס לתוך התערובת וערבבו עד שהתערובת חלקה ואחידה. התערובת תהיה סמיכה – זה בדיוק מה שאתם רוצים!
  6. צקו לתבנית והחליקו את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אפו במשך 30-35 דקות. בדקו עם קיסם – הוא צריך לצאת עם מעט פירורים לחים (לא יבש לגמרי!).
  8. צננו על רשת כחצי שעה לפני החיתוך – זה החלק הקשה אבל תתאפקו – המרקם הופך חלומי כשהיא מתייצבת.

למה תאהבו את המתכון הזה?

טיפים להצלחה בטוחה

וריאציות ושדרוגים

איך להגיש?

שאלות נפוצות

רוצים לשמח מישהו שאוהב שוקולד – אבל בלי גלוטן או חלב?

זה המתכון המושלם. נסו, תטעמו, ותראו איך עוגה אחת מצליחה להרשיים בלי טיפת קמח או חלב. אם אהבתם – ספרו לנו, שלחו תמונה, ותשתפו עם חברים שחייבים לדעת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות