חיפוש

עוגת שוקולד שכבות מתכון מעלף

עוגת שוקולד שכבות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת שוקולד שכבות מתכון מעלף

ריקי כהן ונדראץ' משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שוקולד שכבות.

מצרכים:
תחתית העוגה:
3/4 כוס קמח תופח (100 גרם)
3 כפות קקאו (30 גרם)
3 ביצים ( גדולות)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות שמן
5 כפות ליקר שוקולד
4 כפות חלב
קצפת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה ( 100 מ"ל או גביע קטן)
ציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף

מתכונים נוספים:
עוגת שוקולד בחושה קלה להכנה
עוגת שוקולד עסיסית בחושה פרווה
עוגת שוקולד שמנת פשוט מושלמת

מתכון נוסף של עוגת שוקולד שכבות:

אופן הכנה:

הכנת תערובת העוגה:
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, לתערובת תפוחה, בהירה.
2. להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן ו – 3 כפות מהליקר. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומבליעים בעדינות עם מטרף ידני
3. משטחים את התערובת בתבנית ,אופים ב – 175 מעלות כ 25 -30 דקות. (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים)
4. מצננים את העוגה. לאחר צינון מערבבים את שאר הליקר עם החלב, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ומברישים בתערובת הליקר-חלב. מחזירים את מסגרת התבנית מסביב לעוגה
הכנת מלית הקרם:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מוסיפים שמנת חמוצה לערבוב קצר, לאיחוד. ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה).
2. ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה). את הקצפת מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. משטחים מעל תחתית העוגה ומקררים ל- 4 שעות לפחות.
הכנת הציפוי:
1.ממיסים את שני השוקולד עם החמאה לתערובת חלקה ואחידה.
2. מצפים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומחזירים לקירור,להתייצבות הציפוי לכשעה עד שעתיים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות