עוגת שוקולית ללא גלוטן שאין לעמוד בפניה
עוגת שוקולית נטולת גלוטן זו היא פינוק דקדנטי המשלב את הטעמים העשירים של שוקולד וקפה לקינוח אחד מענג. מקורו בצורך לתת מענה לאנשים רגישים לגלוטן מבלי להתפשר על הטעם, המתכון הזה שוכלל ליצירת עוגה לחה ומפנקת שכולם יוכלו ליהנות ממנה. בין אם אתם מארחים מפגש או פשוט משתוקקים למשהו מתוק, העוגה הזו בטוח תרשים עם המרקם המשגע והטעמים הנועזים שלה.
רכיבים:
- 1 1/2 כוסות (180 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח קוקוס
- 1/2 כוס (50 גרם) אבקת שוקולית
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר מגורען או סוכר קוקוס לאופציה ללא סוכר מזוקק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס, מומס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קפה מבושל חזק, מקורר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב שקדים לא ממותק או כל חלב לא חלבי לבחירה
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- 110 גרם שוקולד מריר, קצוץ (70% קקאו ומעלה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה להסרה קלה.
- בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת השוקולית, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם בהיר, כ-2-3 דקות.
- מוסיפים לתערובת הביצים בהדרגה את שמן הקוקוס המומס, הקפה המבושל, חלב השקדים ותמצית הוניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המריר הקצוץ עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
- לאחר התקררות, מפדרים את החלק העליון של העוגה באבקת קקאו או אבקת סוכר למגע דקורטיבי, אם רוצים.
- פורסים ומגישים את עוגת המוקה ללא גלוטן בפני עצמה או עם כף קצפת או כדור גלידה ללא חלב לתוספת פינוק.
מרכיבים חלופיים:
לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, ניתן להחליף את הביצים ב"ביצת" זרעי פשתן או צ'יה לגרסה ידידותית לטבעונים של העוגה. כל שעליך לעשות הוא לערבב כף אחת של זרעי פשתן או זרעי צ'יה טחונים עם 3 כפות מים עבור כל ביצה נדרשת ולתת לזה לשבת כמה דקות כדי לג'ל.
יתרונות תזונתיים:
- עוגה זו מציעה אפשרות נטולת גלוטן עבור אלה עם מחלת צליאק או רגישות לגלוטן, מה שהופך אותה לכלול עבור מגוון רחב יותר של צרכים תזונתיים.
- בנוסף, על ידי שימוש בקמח שקדים וקמח קוקוס, מתכון זה מספק דחיפה של שומנים בריאים וחלבונים בהשוואה לעוגות מסורתיות מבוססות חיטה.
- השילוב של שוקולד מריר מוסיף נוגדי חמצון, בעוד הקפה משפר את הטעם מבלי להגדיל משמעותית את הקלוריות או תכולת השומן.
כמות: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 23 ס"מ, בערך 10-12 מנות.
זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגת מוקה ללא גלוטן זו הוא כ-20 דקות, עם זמן אפייה נוסף של 30-35 דקות.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני, מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד. למרות שזה דורש כמה מיומנויות אפייה בסיסיות, ההוראות המפורטות להלן ידריכו אותך בתהליך בקלות.
טיפים:
- לחיזוק נוסף של טעם הקפה, ניתן להוסיף לבלילה 1-2 כפות אבקת אספרסו אינסטנט.
- כדי להבטיח עוגה לחה, הימנעו מאפייה יתרה. בדוק את מידת העשייה כמה דקות לפני זמן האפייה המוצע, מכיוון שהתנורים עשויים להשתנות.
- שאריות עוגה אפשר לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים או במקרר עד שבוע. פשוט לחמם פרוסות במיקרוגל לכמה שניות לפני ההגשה כדי להחזיר את המרקם הרך שלהן.
- עכשיו אתה מוכן ליהנות מפרוסה מעוגת שוקולית נטולת גלוטן שאין לעמוד בפניה!