עוגת שיש מושלמת ב-5 דקות
סרטון של אורית לוי ומבוסס על מתכון של מלי מאירוב
מצרכים להכנת עוגת שיש מושלמת:
2 שקיות סוכר וניל
2 (כוסות חד פעמי לשתיה חמה) קמח תופח
5 ביצים טרופות
כוס ושלושת רבע (כוס של שתיה חמה) סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
3 כפות קקאו
גרידת קליפת חצי לימון או תפוז
לציפוי עוגת השיש
חפיסת שוקולד מריר 100 גרם +חצי מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. בקערה שמים את סוכר וניל,סוכר והקמח ומערבבים.
3. עושים גומה במרכז תערובת הקמח והסוכר ומכניסים לגומה את גרידת לימון/תפוז,שמן,ביצים ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
4.לוקחים 3/4 מהתערובת ומעבירים לתבנית סיר פלא בקוטר 24 או 22 או לתבנית עגולה משומנת.
5. לרבע שנשאר מהבלילה מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שופכים את תערובת הקקאו לתוך התערובת הרגילה שנמצאת בתבנית ובעזרת שיפוד או קיסם יוצרים עיגולים,כפי שהודגם בסרטון.
7 אופים במשך כ-40 דקות עד אשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
8. נותנים לעוגה להתקרר,מוציאים מהתבנית,פורסים ומגישים.
9. ניתן להכין ציפוי של גנאש ע"י שמנת ושוקולד שממיסים במיקו בפולסים של 30 שניות ומזלפים מעל העוגה.