עוגת שיש מעלפת
נעמי ברוכים ונעה אלוני משתפים אותנו במתכון של עוגת שיש מעלפת .
סוד ההצלחה לעוגה הזאת וכמעט ולכל עוגת טורט או תפוזים, גבוהה!! ורכה!! הוא לא להקציף את החלבונים יותר מידי!! שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
מצרכים:
6 ביצים
1 ½ כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
¾ כוס שמן
1 כוס מים או מיץ תפוזים
2 ½ כוסות קמח
½ כוס קקאו
מתכונים נוספים:
עוגת שיש שכולם אוהבים
עוגת שיש מושלמת ב-5 דקות
עוגת שוקולד פשוטה לילדים
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שיש מעלפת:
אופן הכנה:
1. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
2. מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה. בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.
3. משמנים תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
4. ל-1/4 הבלילה הנוסף, מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה.. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
5. שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.
6. מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.