עוגת שמנת פירורים מושלמת לשבועות
דבי וזאנה משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שמנת פירורים.
מצרכים:
לבצק:
1 חבילה חמאה (200 גרם)
3 חלמונים
1 שקית אבקה אפייה (10 גרם)
2 ½ כוסות קמח
1 כף סוכר
5 כפות חלב
לקצפת:
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
½ כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
3 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם)
1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת שמנת הכי טעימה בעולם
עוגת שמנת של פעם
עוגת שמנת מטריפה ומהירה להכנה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
לבצק:
1. נלוש הכל היטב ונסדר בתבנית.
2. אופים בתנור בחום 180 עד להזהבה.
3. מגרדים חלק מהבצק האפוי ושמים בצד.
4. את הבצק שנשאר בתבנית נרטיב עם חמש כפות של חלב.
לקצפת:
1. נמיס שוקולד לבן עם חצי כוס חלב ולתת שיצטנן קצת.
2. עכשיו נקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל והשוקולד המומס.
3. מקפלים פנימה 3 גביעים שמנת של פעם.
4. אם אוהבים את זה יותר מתוק, ניתן להוסיף אבקת סוכר למתיקות (אני לא מוסיפה).
5. למרוח את הקצפת על הבצק ומפזרים את הפירורים מעל כמו בתמונה.