עוגת שמנת פירורים נדירה ב-5 דקות
אביבה גרופי משתפת אותנו במתכון נדיר של עוגת שמנת פירורים ב-5 דקות.
מצרכים:
לבצק:
1 חבילת מחמאה 200 גרם
4 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל 30 גרם
2 ביצים
½ 2 כוסות קמח אסם
לקרם:
1 כוס סוכר
500 מ”ל שמנת חמוצה
3 שקית סוכר וניל 10 גרם
500 מ”ל שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
תבנית 28
מתכונים נוספים:
עוגת שמנת פירורים מושלמת לשבועות
עוגת שמנת הכי טעימה בעולם
עוגת שמנת של פעם
אופן הכנה:
לבצק:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ניקח את חבילת המחמאה ומערבבים אותה במיקסר עם 4 כפות סוכר, ו-3 סוכר וניל.
3. נוסיף 2 ביצים וקמח אוסם (החבילה הקטנה) ומערבבים מעט מאוד.
4. לאחר מכן נמשיך עם הידיים עד שנהיה בצק רך ונעים.
5. נשטח על תבנית 3/4 מהבצק, ואז השאר משטחים על תבנית חד פעמית קטנה.
6. עם מזלג, נעשה חורים על הבצק שבתבנית הגדולה, ואז מכניסים את שתי התבניות לתנור ל-15 דקות או עד שמזהיב.
לקרם:
1. נערבב היטב כוס סוכר עם 4 שמנת חמוצה. אחרי זאת מוסיפים 3 סוכר וניל ומערבבים. מניחים בצד.
2. ניקח עוד קערה ומקצפים 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל, כשזה מוכן מוסיפים אותו לתערובת של השמנת.
3. נשפוך לתבנית את הקרם, ואת הבצק שבתבנית הקטנה מפוררים מעל.
4. נקפיא למשך 3 שעות (אפשר יותר). אפשר גם במקרר למשך יום.
עוגת גבינה פירורים – חן במטבח