עוגת שמרים קינמון עסיסית מתכון מעלף
ליטל אשואל משתפת אותנו במתכון מעלף לעוגת שמרים קינמון עסיסית.
מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
1 ביצה בגודל L
3/4 כוס חלב
1/4 כוס מים
100 גרם חמאה קוביות
קורט מלח
למלית קינמון:
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
1 כף קינמון
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
( להביא לרתיחה ולבשל חמש דק נוספות – לצנן היטב)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת שמרים מתכון הורס
עוגת קינמון בחושה – מתכון מושלם לשבת
מתכון מנצח לעוגת שבת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית מניחים חלב, מים וחמאה, מתחילים לחמם מעט עד שהחמאה נמסה אך לא לגמרי מורידים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה, נותנים להתקרר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים.
ממתינים חמש דק לתחילת תסיסה מוסיפים ביצה ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים קמח ומלח ולשים כחמש דק לבצק רך ונעים. מכסים ומתפיחים שעה.
בינתיים מכינים את המלית, מערבבים היטב את חומרים המלית לקבלת תערובת במרקם משחתי.
מחלקים את הבצק לארבע
כל חלק מרדדים למלבן רחב וארוך ככל הניתן
מורחים מלית ומגלגלים.
חוצים כל גליל לשניים לאורך וקולעים בורג
מסדרים בתבנית אפייה עגולה מתפרקת בקוטר 26 כאשר כל הברגים צמודים אחד לשני ובצורת שבלול.
מכסים ומתפיחים וחצי שעה.
מורחים בחלמון ביצה ואופים ב 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
למרןח בסירופ קר כאשר יוצא מן התנור❤️