עוגת שמרים שוקולד ועוגת שושנים קינמון מתכון של אמא
מצרכים להכנת עוגת שמרים שוקולד ועוגת שושנים קינמון:
500 גרם קמח לבן (4 כוסות חד פעמי של שתיה חמה)
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
רבע כפית מלח
1 ביצה לארג'
רבע כוס שמן קנולה
כוס של מים פושרים
למילוי שוקולד:
ממרח פרווה של שוקולד(ניתן להחליף בגרסא חלבית שוקולד או נוטלה)
למילוי הקינמון:
סוכר
אגוזי מלך טחונים
קינמון
להברשה:
כף סילאן מדולל בכף מים חמים
שושמשום לבן
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח,סוכר ושמרים.
2. מוסיפים את המלח לתערובת הקמח.
3. מוסיפים ביצה ואת שמן הקנולה.
4. מפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות איטית ובהדרגה מוסיפים מים פושרים.
5. לאחר שהחומרים בקערת המיקסר התאחדו מעבירים למהירות בינונית וממשיכים בלישה בסה"כ לשים את הבצק במשך 7 דקות.
6. לאחר 7 דקות יוצרים מהבצק שנוצר כדור ומעבירים לקערה משומנת ומשמנים את הבצק גם מלמעלה,מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
7. לאחר תפיחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומוציאים מהבצק את האוויר.
8. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
9. מרדדים את הבצק לעלה דק ואחיד בעזרת מערוך,כפי שהוצג בסרטון.
10. מורחים את ממרח השוקולד על העלה שיצרנו.
11. חוצים את העלה המרוח בשוקולד ל-3 חלקים שווים ומגלגלים לצורת נקניק ,כך שלבסוף יש לנו 3 נקניקים של שוקולד.
12. יוצרים צמה מ-3 הנקניקים ומעבירים לתבנית משומנת של אינגליש קייק ומתפיחים בין 20-30 דקות.
13. לאחר התפיחה מורחים את הסילאן מעל.
14. מפזרים שומשום מעל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך חצי שעה עד להשחמה.
לעוגת שושנים קינמון:
1. מרדדים את החצי השני של הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד.
2. על העלה שנוצר,מפזרים סוכר ומעל את אגוזי המלך הטחונים ומעל מפזרים קינמון.
3. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק כפי שהודגם בסרטון.
4. מחלקים את הנקניק שנוצר ל-10 חלקים שווים ומסדרים בתבנית עגולה.
5. משאירים לתפיחה במשך חצי שעה.
6. לאחר התפיחה מורחים את הסילאן מעל.
7. מפזרים שומשום מעל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך חצי שעה עד להשחמה.