דרגו את המתכון

עוגת שמרים שוקולד עסיסית מתכון מעלף

עוגת שמרים שוקולד היא קינוח קלאסי אהוב על רבים. היא עשויה מבצק שמרים אוורירי ומלא נימים, במילוי שוקולד עשיר וטעים. עוגת שמרים שוקולד יכולה להיות קינוח מושלם לארוחת ערב, לאירועים או סתם ככה לכיף.

מקור המתכון

מתכון זה מבוסס על מתכון מסורתי לעוגת שמרים שוקולד. המתכון פשוט להכנה ומספק תוצאות מעולות.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

שעה וחצי (כולל זמן תפיחה)

הצעות הגשה

עוגת שמרים שוקולד יכולה להיות קינוח מושלם לכל אירוע. היא טעימה, קלה להכנה, ואפשר לשנות אותה בהתאם להעדפות האישיות.

מתכון של הדר פלדמן.

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה או אבקת אפייה או אבקת גלוטן
  • ¾ כוס כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים בטמפרטורת החדר ולא יותר מ־2 כוסות
  • 1 כפית מלח שטוחה

למילוי:

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוס סוכר לבן
  • 1 כף נס קפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם

אופן הכנה:

  • לשים את חומרי הבצק במשך כ־10 דקות תוך הוספת מים בהדרגה, מתפיחים עד הכפלת הנפח ומרדדים דק־דק.
  • מערבבים את רכיבי המילוי, משמנים את הבצק במעט שמן ומפזרים את המילוי מעל.
  • מורחים ביצה מהולה בקצת מים ואופים ב־190 מעלות עד שמוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות