חיפוש

עוגת שמרים שמימית ללא התפחה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת שמרים שמימית ללא התפחה

ברוכים הבאים, חברים חובבי אוכל, למסע מענג אל ממלכת עוגת השמרים! היצירה השמימית הזו, המושרשת במסורות עתיקות, משלבת פשטות עם יופי כדי לספק קינוח שהוא לא פחות מאלוהי. עוגה זו, שמקורה מתרבויות ופסטיבלים שונים, עברה את הזמן והגבולות, והטביעה את חותמה על שולחנות ברחבי העולם. בואו נצלול לעולם של עוגת שמרים, פינוק שהוא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם אלא גם נושא שטיח היסטוריה עשיר.

רכיבים:

  • 2 כפות של קמח
  • 1 כוס סוכר (להתאים לפי הטעם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אופציונלי: קליפת לימון אחד לבעיטת הדרים

שיטות בישול:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את החומרים היבשים. 
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים. 
  4. מוסיפים בהדרגה את התערובת הרטובה לייבוש, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. 
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

עבור חברינו הכשרים, פשוט וודאו שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש נושאים את אישור הכשרות. ניתן גם להחליף חלב בחלופה שאינה חלבית כמו חלב שקדים או סויה, ולוודא שתמצית הווניל היא כשרה.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגת שמרים ללא שמרים זו מכילה אגרוף תזונתי מבלי להתפשר על הטעם. 
  • עשיר בפחמימות מהקמח, הוא מספק אנרגיה מתמשכת. 
  • הביצים תורמות חלבון איכותי, בעוד שהשמן הצמחי מוסיף שומנים בלתי רוויים בריאים ללב. 
  • עם קורטוב של מתיקות מסוכר ותוספת פוטנציאלית של גרידת לימון, תקבל גם מנה של ויטמין C ונוגדי חמצון.

כמות: מתכון זה מניב עוגה בגודל 9X13 ס"מ, מספקת כ-12 מנות מענגות.

זמן הכנה: התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם תוך כ-40 דקות בלבד, כולל זמן ההכנה והאפייה כאחד.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית "קל" בסולם הקושי. זה קל למתחילים ופתרון מהיר לאופים ותיקים.

טיפים לשיפור:

  • ניסוי עם תוספות כמו אבקת סוכר, טפטוף דבש או פיזור אגוזים קצוצים לתוספת מרקם וטעם.
  • אל תירתע מלהיות יצירתי! הוסף חופן שוקולד צ'יפס, פירות יבשים, או אפילו שפריץ של רום לבעיטה נוספת.
  • ודא שהמרכיבים שלך נמצאים בטמפרטורת החדר כדי לקדם ערבוב ואפייה אחידים.
  • כדי לשפר את המרקם, מנפים את הקמח לפני שילובו בבלילה.
  • לגימור מבריק, מברישים את העוגה החמה בסירופ סוכר בהיר או זיגוג פירות.

התכוננו להתחמם בתהילה של עוגת השמרים הביתית שלכם – עדות למיזוג הקסום של היסטוריה, תרבות וקצת של כשרון קולינרי!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות