עוגת תפוזים אוורירית
ליזט יחיאל משתפת אותנו במתכון של עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה בו זמנית.
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן כוס חד פעמית קר
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
כף גדושה שוקולית
כף גדושה קקאו
עוגת תפוזים רכה:
מתכונים נוספים:
סיגרים מתוקים עם שקדים
מתכונים לראש השנה
עוגת תפוזים בחושה|מתכון פרווה| תומר תומס
להפריד ביצים להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר
מעבירים לכלי את החלבונים המוקצפים מכניסים לקערת המיקסר את החלמונים יתרת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה להוסיף את השמן בזרם דק את מיץ התפוזים והוניל
להנמיך את המיקסר ולהוסיף את הקמח עם אבקת האפיה לערבול קצר של כמה שניות להפסיק את פעולת המיקסר להוסיף את החלבונים לערבב בתנועות קיפול לשפוך שלושת רבעי לתבנית לא משומנת לרבע הנותר לנפות את הקקאו והשוקולית לשפוך על העיסה הלבנה ולקשקש מעט עם מזלג
לאפות בחום 170 מעלות שעה. להוציא מיד מהתנור ולהפוך את התבנית להמתין כשעה ואז לעבור עם סכין ולחלץ את העוגה.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת תפוזים אוורירית: