חיפוש

עוגת תפוזים גבוהה של קרין גורן מתכון מנצח וקל להכנה

עוגת תפוזים גבוהה של קרין גורן מתכון מנצח וקל להכנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית בסגנון קרין גורן: המתכון שישדרג לכם את הקפה

יש עוגות פשוטות, ויש את העוגה הזאת: גבוהה, רכה כמו ענן, ועם ניחוח תפוזים משגע שימלא את הבית באווירה של מאפייה יוקרתית. אם תמיד רציתם עוגת תפוזים מושלמת כמו של קרין גורן (ואפילו יותר טובה), הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכון קליל שתמיד מצליח, יוצא ממש גבוה ומרשים, בטעם נוסטלגי שכולם אוהבים. הכינו את הקפה, כי אחרי שתקראו את המתכון הזה, לא תוכלו להתאפק.

מידע בסיסי שכדאי לדעת

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • זמן כולל: שעה
  • כמות מנות: תבנית קוגלהוף/סיר פלא קוטר 24 ס"מ
  • רמת קושי: קל

רשימת מצרכים

  • 5 ביצים גדולות (בטמפ' החדר)
  • ¾1 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה או חמניות
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי (רצוי טרי)
  • 2½ כוסות קמח תופח מנופה (או קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפייה)
  • גרידה מקליפת תפוז שלם (להקפיד ללא החלק הלבן)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (מומלץ)
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לקישוט (לבחירה)

הוראות הכנה – כל השלבים לעוגה מושלמת

  1. מחממים תנור מראש: חממו את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו (או 180 במצב רגיל). חשוב שהתנור יהיה חם ומוכן!
  2. הקצפת ביצים וסוכר: בקערה גדולה mixer מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ותפוחה מאוד. טיפ קצר: ככל שתקפידו על הקצפה טובה, העוגה תהיה גבוהה ואוורירית יותר!
  3. הוספת נוזלים וטעמים: מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה ומזליפים באיטיות, תוך כדי ערבול, את השמן, מיץ התפוזים, תמצית הווניל וגרידת התפוז. מערבבים בדיוק עד להטמעה אחידה.
  4. מוסיפים קמח: בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח (ואבקת אפייה, אם משתמשים בקמח רגיל). מנפים פנימה את תערובת הקמח אל תוך תערובת הביצים והנוזלים. מקפלים בעדינות עם מרית עד שהעיסה אחידה וחלקה. לא לערבב יתר על המידה!
  5. מעבירים לתבנית ואופים: יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף או סיר פלא משומן קלות (אפשר לרפד תחתית בנייר אפייה). אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה תפוחה, גבוהה וזהובה ומבחן הקיסם יוצא יבש. בשניה שתראו את העוגה הגבוהה והיפיפייה שלכם בתנור – החיוך יעלה מעצמו!
  6. מציננים ומגישים: מוציאים מהתנור, מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית. מפזרים שכבת אבקת סוכר נדיבה לפני ההגשה (אופציונלי אבל סופר מומלץ).

למה תאהבו במיוחד את המתכון הזה?

  • תוצאה מדהימה: עוגה גבוהה במרקם חלומי שתקצור מחמאות.
  • מהיר וקל: מצרכים זמינים ופשוטים שכולם אוהבים – ללא תהליכים מורכבים.
  • ארומת תפוזים ממכרת: ניחוח מרענן וטעם עשיר של תפוז טרי ורענן.

טיפים להצלחה בטוחה

  • הקפידו על טמפרטורת ביצים – הישארות בטמפ' חדר תעניק נפח מושלם לעוגה.
  • השתמשו במיץ טרי סחוט – עושה את כל ההבדל בריח ובטעם הסופי.
  • אל תדלגו על שלב ניפוי הקמח – זהו סוד האווריריות והגובה המושלם!

וריאציות ושדרוגים מעניינים

  • עוגת תפוז-קוקוס: הוסיפו חצי כוס קוקוס טחון לבלילה לקבלת טעם עשיר וטרופי.
  • זיגוג מדהים: שלבו מיץ תפוזים עם ¾ כוס אבקת סוכר לקבלת זיגוג לבן שמקפיץ את המראה.
  • עם אגוזים ושוקולד צ'יפס: אם אתם בעניין פינוקים, זרקו קומץ אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה.

איך להגיש?

הגישו את העוגה לצד קפה או תה, מפוזרת מעט אבקת סוכר למראה אלגנטי. אפשר גם להוסיף ליד קערית של שמנת חמוצה או כדור גלידה וניל שיהפוך אותה לקינוח מרשים במיוחד.

נו, למה אתם מחכים? פנקו את עצמכם ואת האנשים האהובים עליכם עם עוגת תפוזים מנצחת שמכינים בקלילות ומתחסלת בזריזות. עשיתם? אהבתם? שתפו אותנו בתוצאות ואל תשכחו לשתף בחברים את המתכון שהולך להיות הכוכב החדש שלכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות