עוגת תפוזים קוקוס פרווה מתכון נדיר
אילנה לוי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת תפוזים קוקוס.
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס סוכר
קוקוס (לקישוט)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת תפוזים ושוקולד עשירה מתכון קל
עוגת תפוזים מושלמת עם סוד מפתיע
עוגת תפוזים אוורירית וממכרת
מתכון נוסף של עוגת תפוזים של אורטל כץ:
אופן הכנה:
1. בקערת היבשים לערבב באופן ידני 1 כוס קמח, 1 כוס קוקוס, 1 כוס סולת, 1 כוס סוכר, 1 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל.
2. בקערה נוספת לערבב ידנית 4 ביצים – לטרוף אותם מעט, להוסיף 1 כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים וכפית תמצית וניל.
3. להוסיף את קערת הרטובים לקערת היבשים ולערבב עד איחוד.
4. להעביר לתבנית ולאפות ב – 180 מעלות כ – 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
סירופ:
1. לבשל כרבע שעה חצי כוס מים, חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס סוכר.
2. לשפוך את הסירופ על העוגה כשיוצאת מהתנור.
3. לקשט מעל בקוקוס.