עוגת תפוחים מושלמת
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 ביצים טרופות
כפית קינמון
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
חופן אגוזי מלך שבורים
חצי כוס מיץ תפוזים
סירופ מייפל לזילוף כשהעוגה יוצאת מהתנור
חופן צימוקים
טחינה לשימון התבנית וסוכר לפזר על הטחינה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הקינמון עם התפוחים ושמים בצד.
3. בקערה נפרדת,מערבבים את קמח,אבקת אפייה,ביצים,מיץ תפוזים,שמן וסוכר.
4. מוסיפים לבלילה את הצימוקים והאגוזים וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים לבלילה את התפוחים שערבבנו עם הקינמון ומערבבים היטב.
6. לוקחים תבנית עגולה או אנגליש קייק ומשמנים את התבנית עם טחינה בתחתית ובדפנות.
7. מפזרים מעל הטחינה בתבנית סוכר ומעל שצים את בלילת העוגה ומשטחים.
8. אופים במשך 45 דקות ,ואז בודקים עם קיסם שנועצים במרכז העוגה,אם הקיסם יוצא יבש,מוציאים את העוגה, אם עדיין רטובה אז נותנים עוד כמה דקות בתנור עד שהקיסם יוצא יבש.
9. לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור,מקררים מעט,הופכים את התבנית ומוציאים את העוגה ומפזרים מייפל מעל.