עוגת תפוחים מעלפת מתכון קל לשבת
סיגלית עמגר משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת תפוחים מעלפת לשבת הקרובה.
מצרכים:
4 תפוחים (גרנד סמית – חתוכים לקוביות קטנות)
4 ביצים
200 גרם חמאה (או נטורינה)
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 ½ כוסות קמח
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת תפוחים פשוט מושלמת וקלה להכנה
עוגת תפוחים מעלפת – מתכון נדיר
עוגת תפוחים עם קראמבל מתכון שתמיד מצליח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר ועם החמאה המומסת למשך 5 דקות לפחות עד למרקם קרמי.
2. מוסיפים את האבקת אפייה וקמח ונותנים ערבוב של 2 דקות אז נוסיף את התפוחים, אגוזים וקינמון ומערבבים עם מרית.
3. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 40 דקות.
4. בודקים עם קיסם כשהעוגה מתייצבת ומוודאים שהיא מוכנה. כשמוציאים לקירור מפזרים מעל אבקת סוכר.