עוואמה אמיתי מתכון קל (סופגניה ערבית)
סמדר יפרח משתפת אותנו במתכון מושלם וקל של עוואמה.
מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני
2 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
ושמן לטיגון
לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד סחוט
וחתיכת לימון
אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומי.
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים של עוואמה:
עוואמה (סופגניה ערבית) מתכון מושלם של תומר תומס
כדורי עוואמה מתכון כולל סרטון של לירוי קפוזה
סרטון עם כל שלבי ההכנה של העוואמה:
אופן הכנה:
1. לשים את התפוח האדמה בסיר עם מים ולבשל עד לריכוך, למעוך לפירה ולהניח בצד ל-10 דקות.
2. להוסיף את הקמח, שמרים, סוכר והמלח ולערבב מעט, להוסיף חצי כוס מים ולערבב מעט, להוסיף עוד חצי כוס מים ולערבב לבלילה אחידה, שלא יהיו גושים הבלילה צריכה להיות דלילה כמו טחינה סמיכה, אם לא הגעתם למרקם הזה תוסיפו מעט מים, אני הוספתי בסך הכל 1 כוס מים, לכסות בניילון ניצמד ולהניח במקום חמים לשעה.
3. הסירופ – לשים את המצרכים של הסירופ בסיר קטן ולערבב, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, ולבשל עוד כ-10 דקות, נהיה סמיך מעט, להוציא את חתיכת הלימון, ולהניח בצד שיתקרר.
4. שימו לב – הבצק צריך להיות עם בועות.
5. לחמם שמן במחבת, ליצוק כף מהבלילה לתוך השמן, לטגן מכל הצדדים עד לצבע זהוב יפה, להוציא למסננת.
6. לטבול בסירופ ולהוציא לקערה אחרת.