דרגו את המתכון

מתכון עונג אפונה עדינה עסיסית

התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם עם המתכון הטעים הזה לאפונים רכים! מנה זו, שמקורה בשדות המוריקים של גנים אנגליים, התפתחה לקלאסיקה נצחית שאהובה על רבים. אפונה רכה זו, המפוצצת בטעמים תוססים וטוב בריא, היא מלווה מושלם לכל ארוחה, ומוסיפה מגע של רעננות ותזונה לצלחת שלך.

רכיבים:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מתחילים בהכנת האפונה. אם משתמשים באפונה טרייה, קלפו אותה ושטפו אותה במים קרים. אם משתמשים באפונה קפואה, יש להפשיר אותה לפי הוראות האריזה.
  2. במחבת גדולה או במחבת, ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף, כ-3-4 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השום הטחון ועלי הטימין הטריים, מבשלים עוד 1-2 דקות עד שהם מריחים.
  5. מוסיפים את האפונה למחבת, מערבבים היטב כדי לצפות אותה בתערובת החמאה.
  6. מתבלים את האפונה במלח ופלפל שחור, מתקנים לפי הטעם.
  7. יוצקים את מרק הירקות, מביאים את התערובת לרתיחה עדינה.
  8. מכסים את המחבת ונותנים לאפונים להתבשל במשך 8-10 דקות, או עד שהם רכים אך עדיין שומרים על נגיסה קלה.
  9. לאחר שהאפונה מבושלת לרכות הרצויה, מסירים את המחבת מהאש.
  10. מעבירים את האפונה לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
  11. מגישים חם כתוספת טעימה או כמנה עיקרית בריאה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות פשוט מחליפים את החמאה במרגרינה או שמן זית עם תעודת כשרות. אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת הירקות האהובים עליך כמו גזר או פלפלים לתוספת טעם ומרקם. בנוסף, לאפשרות נטולת חלב, החליפו את החמאה בשמן קוקוס או בחמאה טבעונית.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-10 דקות, עם זמן בישול של כ-15 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מושלם לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

תהנה מהאפונה העסיסית שלך היישר מהגינה לשולחן שלך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות