דרגו את המתכון

עוף בחמאת בוטנים מתכון מטריף חושים

מקורו במיזוג של טעמים אסיאתיים ומערביים, עוף חמאת בוטנים הוא מאכל מפתה המחבר את הטעם העשיר והאגוזי של חמאת בוטנים עם העסיסיות המלוחה של עוף רך. המנה הזו מתהדרת בתערובת מענגת של טעמים מתוקים, מלוחים ושמנת, היוצרים חוויה קולינרית מנחמת ואקזוטית כאחד. מושלם לארוחת ערב נעימה עם אנשים אהובים או לאירוע מיוחד, עוף חמאת בוטנים בטוח ירשים אפילו את החך הנבון ביותר.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערה, טורפים יחד את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, הדבש, השום הטחון והג'ינג'ר המגורר עד לקבלת רוטב בוטנים.
  2. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את נתחי העוף למחבת ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 5-6 דקות, או עד להשחמה ומבושלת.
  4. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
  5. באותה מחבת, מוסיפים את שמן השומשום ומאדים את הפלפלים הפרוסים והבצל במשך 3-4 דקות, או עד שהם רכים-פריכים.
  6. מחזירים את העוף המבושל למחבת ויוצקים את רוטב הבוטנים המוכן על העוף והירקות.
  7. מערבבים היטב כדי לצפות הכל ברוטב ומבשלים 2-3 דקות נוספות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
  8. מסירים מהאש ומקשטים בבוטנים קצוצים, בצל ירוק פרוס ושומשום אם רוצים.
  9. מגישים חם על אורז מבושל או אטריות.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את העוף בטופו או בטמפה בגרסה צמחונית של המנה הזו. בנוסף, אתה יכול להשתמש באמיני תמרי או קוקוס במקום רוטב סויה כדי להפוך אותו ללא גלוטן. לאפשרות דלת שומן, אתה יכול להשתמש באבקת חמאת בוטנים מהולה במים במקום חמאת בוטנים שמנת.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת 4 אנשים ולוקח כ-30 דקות הכנה ובישול.

רמת קושי: קַל

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות