דרגו את המתכון
ישראלה אזולאי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף בתנור עם תפוחי אדמה.
מצרכים להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה:
6 ירכיים
5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות.
1 בצל חתוך לפרוסות
3 שיני שום פרוסות
חצי כוס שמן זית
שלושת רבעי כוס מים
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
2 כפיות שטוחות קארי
2 כפיות בזיליקום מיובש
רבע כפית פפריקה חריפה
אופן הכנה:
אופן הכנה
- מפזרים את הבצל ושיני שום בתבנית די עמוקה ורחבה
- מכינים מרינדה לעוף – מערבבים את התבלינים עם שמן זית, העוף, ותפוחי האדמה.
- אחרי זאת מפזרים בתבנית, ואז מצד התבנית שופכים את המים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מכניסים לאפיה של שעה וחצי בערך, עד שהתפוחי אדמה רכים.
- באמצע האפיה, הופכים ולהשקות את העוף.