דרגו את המתכון
2 מתכונים לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ומתכון לעוף עם תפוחי אדמה בסיר.
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה של לילך טייב:
מצרכים:
- 10 תפוחי אדמה בינוניים
- 4 בטטות בינוניות
- 1 בצל
- 3 כפות מיונז
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 10 יחידות שוקיים
אופן הכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות, שוטפים וחותכים לריבועים גדולים.
- מניחים בתבנית אפייה. פורסים את הבצל לרצועות ומפזרים סביב תפוחי האדמה והבטטות.
- מוסיפים את השוקיים לתבנית ומתבלים במיונז ובשאר התבלינים. מערבבים היטב.
- מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך שעה ורבע. במהלך האפייה הופכים את השוקיים לצד השני בכדי שיזהיבו יפה משני הצדדים.
תבשיל עוף עם בצל ותפוחי-אדמה של חן במטבח:
עוף תפוחי אדמה ועגבניות בתנור של יפה וקס ברקו:
מצרכים:
- 6 חלקי עוף
- 1 בצל פרוס
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 2 עגבניות קוביות
- כפית מלח
אופן הכנה:
- מסדרים בתבנית את חלקי העוף,בצל פרוס,תפוחי אדמה,קוביות עגבניות,כפית מלח ומתבלים בכפית מלח.
- מוסיפים לתבנית חצי כוס רוטב עוף מוכן(פנינה רוזנבלום) ,מוסיפים לתבנית חצי כוס מים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 40-50 דקות עד אשר העוף ותפוחי אדמה מזהיבים.
מתכון נוסף: עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב קארי