דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף ופתיתים בסיר אחד.
מצרכים:
- 6 או 8 שוקי עוף (אני השתמשי ללא עור)
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- כף מלח + מעט פלפל שחור טחון
- כף אבקת מרק עוף
- כף פפריקה מתוקה בשמן
- כף גדושה צ'ילי מתוק
- 1 רסק קטן (100 גר')
- כפית סוכר
- כף גריל עוף
- 2 עלי דפנה (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 1.5 כוסות פתיתים
אופן הכנה:
- בסיר סוטאז' רחב מטגנים ב- 3 כפות שמן את השוקיים כ- 3 דקות מכל צד.
- מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת.
- מוסיפים לאותו סיר עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים גזרים, שום, סלרי ומערבבים.
- מוסיפים תבלינים, רסק ועלי דפנה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפתיתים, מערבבים מעט.
- מניחים עליהם את השוקיים ויוצקים מים עד כיסוי העוף.
- מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה 40 דקות.