דרגו את המתכון
סמדר לוזון משתפת אותנו במתכון שלה לעוף עם אורז אפונה בצל וגזר.
- חלקי עוף
- בצל
- 2 גזר
- כוס אפונה
- 2 כוסות אורז שטופים במי ברז
- כף סילאן
- כף פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מטגנים בצל גזר קצוץ וכוס אפונה מניחים בצד.
- משרים לפחות שעה אורז עם מים לאחר מכן מסננים ושוטפים את האורז שמים בתבנית .
- שופכים לתבנית את התערובת בצל עם הגזר שופכים 4 כוסות מים רותחים ..
- מתבלנים בצד את חלקי העוף עם כף סילאן ופפריקה מלח ופלפל שופכים על התערובת של האורז.
- מכסים בנייר אלומניום ומכנסים לתנור על 190 מעלות למשך שעה וחצי בתאבון .
מתכון נוסף לעוף עם אורז בסיר אחד: