תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו עוף עם שומר ברוטב לימוני
מצרכים להכנת עוף עם שומר ברוטב לימוני:
5 ירכיים
3 שומר (ללא גבעולים וללא התחתית) חתוכים ל-4 (כל שומר חתוך ך-4)
1 בצל גדול קצוץ בינוני
כוסברה
1 לימון מקולף חתוך לפרוסות
שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כפית גדושה כורכום
חצי כפית סוכר
אופן הכנת עוף עם שומר ברוטב לימוני:
1. בסיר שטוח עם שמן משחימים את הכרעיים משני הצדדים(שמים על הצד של העור) למשך 5 דקות בערך.
2. מוציאים את העופות מהסיר ובאותו שמן מטגנים את הבצל ביחד עם הסוכר עד להשחמה.
3. מוסיפים לסיר את הכורכום ומערבבים,מוסיפים את הפלפל שחור גרוס,מטגנים טיפה ומוסיפים מעל מים לסיר.
4. מוסיפים לסיר את הירכיים ואת השומר ומעט מלח ומרטיבים את העופות והשומר(הנוזלים בסיר צריכים להגיע עד כמעט סוף הירכיים) .
5. מסדרים מעל העוף והשומר את פרוסות הלימון ומפזרים כוסברה מעל,מנמיכים את האש ומכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה וחצי(מדי פעם להרטיב את העוף עם הנוזלים.
6. מכניסים את הסיר ללא המכסה ל-10 דקות בתנור להשחמה בתנור.
7. מוציאים מהתנור ומגישים.
מתכונים נוספים:
קציצות עוף עם כרובית
סיגר מרוקאי מושלם
סרטון המדגים את שלבי הכנת העוף עם השומר: