5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוף צלוי במלח גס טעם נהדר לחיך

היי, חובבי אוכל! היום קיבלתי מתכון מעורר תיאבון שמחליף משחק בעולם העוף – עוף צלוי מלוח במלח גס. המנה הזו היא לא רק בישול; זו חוויה, פיצוץ טעמים שיגרום לך להגיע לשניות ושלישים. את מקורותיו של המתכון הזה אפשר לייחס לטכניקה עתיקת היומין של בישול בקליפת מלח, שבה המלח משמש כחותם קסום, ונועל את כל המיצים והטעמים. אז, התכוננו למסע קולינרי שבטח יגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד ריקוד שמח!

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את המלח הגס עם שום טחון, פלפל שחור ושמן זית.
  3. יוצרים מצע מלח על תבנית אפייה, מניחים מעל את העוף, ממלאים בפרוסות רוזמרין ולימון ומכסים בנדיבות בתערובת המלח.
  4. צולים אותו בתנור במשך כ-1.5 שעות, והרי – יש לך עוף עמוס בטעמים עצום ומחכה להיטרף.

חלופות מתכון:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי חששות נתרן, אל תדאג! ניתן להחליף את המלח הגס במלח כשר, תוך התאמת הכמות לפי טעמכם. חלופה נוספת היא שימוש בתחליף מלח לגרסה דלת נתרן. המהות של המתכון הזה טמונה בקרום המלח, ותמיד יש מקום לתיקון שיתאים לצרכים התזונתיים שלך.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מושלם למסיבה משפחתית או לארוחת ערב עם חברים, המתכון הזה משרת כ-4-6 סועדים.

זמן הכנה: זמן ההכנה מהיר להפתיע, לוקח בערך 20 דקות, בעוד שהתנור עושה את שאר הקסם תוך כ-1.5 שעות.

רמת קושי: אל תתפתו למצגת המהודרת; המתכון הזה הוא משב רוח, נכנס לקטגוריית 'קל'. גם אם אתה טירון במטבח, תוכל להצליח ביצירת המופת הזו עם קרום המלח מבלי להזיע.

טיפים לשיפור:

אז, תלבש את הסינר שלך, אסוף את המרכיבים הפשוטים האלה, ובואו נעשה שוב כיף לבישול! תיהנו מכל ביס פריך ועסיסי של העוף הצלוי הזה במלח גס. בלוטות הטעם שלך יודו לך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות