עוף צלוי במלח גס טעם נהדר לחיך
היי, חובבי אוכל! היום קיבלתי מתכון מעורר תיאבון שמחליף משחק בעולם העוף – עוף צלוי מלוח במלח גס. המנה הזו היא לא רק בישול; זו חוויה, פיצוץ טעמים שיגרום לך להגיע לשניות ושלישים. את מקורותיו של המתכון הזה אפשר לייחס לטכניקה עתיקת היומין של בישול בקליפת מלח, שבה המלח משמש כחותם קסום, ונועל את כל המיצים והטעמים. אז, התכוננו למסע קולינרי שבטח יגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד ריקוד שמח!
רכיבים:
- 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)
- 2 ק"ג מלח גס
- 4 ענפי רוזמרין טרי
- 1 לימון, פרוס
- 5 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור
- אופציונלי: 1 כפית פפריקה לבעיטה נוספת
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את המלח הגס עם שום טחון, פלפל שחור ושמן זית.
- יוצרים מצע מלח על תבנית אפייה, מניחים מעל את העוף, ממלאים בפרוסות רוזמרין ולימון ומכסים בנדיבות בתערובת המלח.
- צולים אותו בתנור במשך כ-1.5 שעות, והרי – יש לך עוף עמוס בטעמים עצום ומחכה להיטרף.
חלופות מתכון:
לחברים הכשרים שלנו או לבעלי חששות נתרן, אל תדאג! ניתן להחליף את המלח הגס במלח כשר, תוך התאמת הכמות לפי טעמכם. חלופה נוספת היא שימוש בתחליף מלח לגרסה דלת נתרן. המהות של המתכון הזה טמונה בקרום המלח, ותמיד יש מקום לתיקון שיתאים לצרכים התזונתיים שלך.
יתרונות תזונתיים:
- תענוג העוף הזה אינו רק טעם; זו מעצמה תזונתית.
- עמוס בחלבון רזה, מתכון זה תומך בצמיחה ותיקון שרירים.
- המלח הגס יוצר קרום ייחודי ששומר על לחות העוף מבלי להוסיף שומנים נוספים.
- בנוסף, חליטת עשבי תיבול ותבלינים מגבירה את המנה עם נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות. מנצח עבור בלוטות הטעם שלך ורווחתך!
כמות: מושלם למסיבה משפחתית או לארוחת ערב עם חברים, המתכון הזה משרת כ-4-6 סועדים.
זמן הכנה: זמן ההכנה מהיר להפתיע, לוקח בערך 20 דקות, בעוד שהתנור עושה את שאר הקסם תוך כ-1.5 שעות.
רמת קושי: אל תתפתו למצגת המהודרת; המתכון הזה הוא משב רוח, נכנס לקטגוריית 'קל'. גם אם אתה טירון במטבח, תוכל להצליח ביצירת המופת הזו עם קרום המלח מבלי להזיע.
טיפים לשיפור:
- ניסוי עם תערובות עשבים שונות. קורנית, מרווה או אורגנו יכולים להוסיף את הטעם הייחודי שלהם.
- הוסף טוויסט על ידי מילוי העוף בפרוסות של פירות ההדר האהובים עליך או חופן עשבי תיבול טריים.
- לקבלת ארומה מעושנת, שקול להשתמש בתערובת שבבי עץ בתנור שלך בזמן הצלייה.
- נותנים לעוף לנוח 10-15 דקות לאחר הצלייה. זה מבטיח שהמיצים מתחלקים מחדש, ומעניקים לך ביס עסיסי.
אז, תלבש את הסינר שלך, אסוף את המרכיבים הפשוטים האלה, ובואו נעשה שוב כיף לבישול! תיהנו מכל ביס פריך ועסיסי של העוף הצלוי הזה במלח גס. בלוטות הטעם שלך יודו לך!