עוף שלם צלוי בדבש עם תפוחי אדמה ובצל סגול מתכון של איילת הירשמן
המרכיבים (כ-6 מנות)
1 עוף שלם במשקל 1/2 1 – 2 ק"ג בעל עור שלם ויפה, שטוף ומיובש היטב במגבות נייר מלח גס לימון לזיגוג: 3 כפות שמן זית 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
3 כפות מיץ תפוזים 3 כפות דבש מלח, פלפל שחור 4-5 גבעולי טימין לירקות: 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לשמיניות
4 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
4-5 גבעולי טימין
1 כף אבקת מרק עוף
1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 220) מעלות).
2. מכינים תבנית לא גדולה. מניחים רשת על התבנית – אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים.
3. מושחים את העוף מכל צדיו במיץ הלימון וזורים מלח. מכניסים את הלימון לתוך העוף.
4. הזיגוג והצלייה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף ושמים בו את גבעולי הטימין – שמים על הרשת את העוף כשצד החזה למטה וצולים 15 דקות עד הזהבה. מנמיכים את חום התנור לבינוני, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-40 דקות, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה.
5. הירקות: בינתיים, שמים במקביל בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ובאבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. מכניסים גם את התבנית הזאת לתנור, לצד תבנית העוף.
6. כשהעוף מוכן וצלוי מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה. בינתיים, בודקים מה מצב הירקות ואם הם עדיין לא רכים צולים אותם ברוטב עוד כמה דקות אם הם מתחילים להיחרך אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך. מגישים את העוף עם הירקות.