עלי גפן מושלמים מתכון נדיר
מתכון מושלם של עלי גפן של נורית רבו.
מצרכים:
3 כוסות אורז עגול
4 עגבניות (מגורדות)
4 שיני שום
1 לימון (סחוט טרי)
3 כפות שמן זית
1 צנצנת עלי גפן (620 גרם)
7 פרוסות לימון
לרוטב:
3 כוסות מים (חמימים)
2 לימונים (סחוטים)
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
פלפל שחור (קורט )
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עלי גפן במילוי בשר ואורז מטורפים
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות
מתכון נוסף לעלי גפן:
אופן הכנה:
1. נשטוף ונסנן 3 כוסות אורז עגול נקי של סוגת.
2. נגרד 4 עגבניות, 4 שיני שום נסחט מיץ מלימון טרי נוסיף 3 כפות שמן זית
3. נערבב ונתבל עם כפית מלח וקורט פלפל שחור.
4. ניקח צנצנת עלי גפן מוציאים נשטוף היטב מהמלח ונסנן מהנוזלים.
5. נמלא את העלים בתערובת נסגור ונסדר בסיר.
6. בתחתית הסיר נפרוס עגבניות או בצל וכמה פרוסות לימון.
להכנת הרוטב:
1. נערבב 3 כוסות מים חמימים מיץ מ 2 לימונים טריים סחוטים, 4 כפות שמן זית חצי כפית מלח קורט פלפל שחור – מערבבים ויוצקים עד הגובה הרצוי.
2. נכסה עם צלחת זכוכית או חרסינה ונרתיח 20 דקות, ונמשיך לבשל על אש בינונית שעתיים עד 3 שעות.