דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעלי גפן ממולאים ברוטב עגבניות.
- עלי גפן בכמות הרצויה (אפשר משומרים או טריים). משומרים – להשרות במים חמים 20 דק', לסנן ולשטוף. אם טריים להשרות חצי שעה במים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתייה, לסנן ולשטוף פעמיים.
- למילוי
- חצי ק"ג עוף טחון
- 2 כוסות אורז רגיל לבן מבושל חלקית (לטגן בכף שמן, להוסיף 1 כוס מים, לתת רתיחה, לבשל על אש קטנה 5 דק' עם מכסה)
- 2 שיני שום כתוש
- 1 בצל בינוני קצוץ מטוגן
- 1 כף אבקת מרק עוף + כפית מלח + כפית פלפל + כף שמן קנולה
- 5 עלי נענע קצוצים + 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
- 6 כפות גדושות עגבניות מגורדות (טרי או משימורים)
- 2 גזרים מגורדים גס
- לרוטב
- 1 קופסת רסק עגבניות קטן או 2 כפות רסק עגבניות
- מיץ מלימון אחד סחוט
- 2 כפות סוכר
- 1 שום כתוש
- 1 כף אבקת מרק עוף + מעט מלח + מעט פלפל
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות מים (אפשר רותחים – מזרז את הבישול)
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לטבעות לריפוד תחתית הסיר (לא מבושלים)
אופן ההכנה
- מרפדים סיר עגול ורחב בפרוסות תפוחי האדמה.
- מערבבים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה אחידה.
- מניחים את העלים על משטח עבודה כשהצד המחוספס פונה כלפי מטה. במרכז כל עלה מניחים כפית מהמילוי.
- מקפלים צד ימין פנימה, אח"כ צד שמאל, עם החלק התחתון של העלה עוטפים את המילוי וממשיכים לגלגל בצורת סיגר.
- מניחים את עלי הגפן בצורה מעגלית וצפופה בתוך הסיר על תפוה"א.
שופכים את הרוטב על העלים. - מניחים צלחת על העלים והרוטב.
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור כ- 40 דקות עד לצמצום הרוטב.
- ממליצה להסיר מהאש, להשאיר עם מכסה סגור בתום הבישול עוד 20 דקות עד לספיגת הרוטב בעלים.
- 1אוכלים קר או חם – בתיאבון ♥.