עלי גפן ממולאים מתכון מעלף וקל להכנה
שושנה בלינה משתפת אותנו במתכון מושלם וקל של עלי גפן ממולאים:
מצרכים:
2 צנצנות עלי גפן ווילי פוד מסוננות ושטופות
למילוי:
כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
½ ק"ג בשר טחון (טחון פעמיים, אפשר עם שומן כבש, לא חייב)
צרור פטרוזיליה קצוץ
2 צרורות כוסברה קצוץ
בצל גדול קצוץ
מלח פלפל
כף כוסברה יבשה
2 לימונים סחוטים
¼ כוס שמן זית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עלי גפן מושלמים מתכון נדיר
עלי גפן במילוי בשר ואורז מטורפים
עלי גפן ממולאים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נסדר בסיר של דגים כמה עלי גפן ונכסה את את התחתית. את שאר עלי הגפן נפתח לתוך סיר עם מים חמים, נרתיח למשך 10 דקות ונסנן ונצנן.
2. נערבב את כל חומרי המילוי יחד, נשים מעט מלית במרכז כל עלה ונגלגל. נניח את עלי הגפן המגולגלים בסיר שבו הנחנו עלים בתחתית.
3. לרוטב: אחרי שעלי הגפן מסודרים, נזלף מעל שמן זית בכמות נדיבה. מי שרוצה יותר חמיצות אפשר לפרוס לימון ולפזר מעל. לרוטב עצמו נשים בצלחת 2 ½ כוסות מים חמימים, נערבב עם מלח, פלפל וחצי לימון סחוט. נשפוך מעל ונבשל שעה וחצי על אש נמוכה