פאייה עוף וצ'וריסו מתכון ספרדי
מצרכים לפאייה עוף וצוריסו:
1 גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום
5 כפות שטוחות של פטרוזיליה קצוצה
4 חתיכות של שוקי עוף ללא עור וללא עצמות חתוכים לרצועות או פרגית במקום
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/3 כוס נקניקיות צוריסו חתוך לקוביות או אפשר להשתמש בקבנוס או כל נקניקיה אחרת(מרגז זאת אופציה מעולה ואפשר לוותר על הנקניקיות)
1 כפית פפריקה מעושנתאו פפריקה רגילה
1/2 לימון
1 קוביה של ציר עוף + 3.5 כוסות של מים רותחים( 700 מ"ל)
1 כוס של אורז בסמטי (200 גרם)
כף שמן זית
אופן הכנה:
1. צורבים את שוקי העוף עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
2. צורבים את נקניקיות הצוריסוס שוב עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
3. מקפיצים באותה מחבת את הגמבה,הפלפל הצהוב והעגבניות עד שהן מתרככות ומוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות
4. מחזירים למחבת את שוקי העוף והצוריסוס שהשחמנו קודם וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה והפפריקה.
6. מוסיפים למחבת את האורז ומטגנים קלות.
7. מערבבים את קוביית ציר העוף במים או משתמשים 3.5 כוסות של ציר עוף שהכנתם בעצמכם.
8. מוסיפים את ציר העור למחבת,מנמיכים את האש,מכסים ומבשלים למשך 30 דקות.
9. לפני הגשה מפזרים מעל מיץ לימון מחצי לימון.