דרגו את המתכון
רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לפאי כרובית עם גבינות.
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 1/2 כוס שמן זית
- גביע שמנת 200 מל'
- 1/2 כפית מלח
- למילוי
- כרובית בינונית
- 1/4 כרישה קצוצה
- 2 גזרים מגורדים
- בצל קטן קצוץ
- קופסא גבינה לבנה 5%
- 200 גר' גבינת קממבר עם אגוזים
- 100 גר' גבינה בולגרית עדינה
- גבינה צהובה לפיזור מעל הפשטידה
- 2 ביצים
- כוס חלב
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- הכנת הבצק:.
- בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את השמנת והמלח.
- בתחילה מתקבל בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.
- משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הבצק 15-25 דקות.
- הכנת המילוי:
- מבשלים את הכרובית עם מים עד לריכוך, שוטפים ומפרקים לפרחים.
- במחבת מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן כ-5 דקות מכבים את הגז.
- מוסיפים את הכרובית ומערבבים.
- 1בקערה טורפים חלב עם ביצים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים מוסיפים את הירקות פלפל שחור ומלח מערבבים, משטחים את הבלילה על תבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.
מתכון נוסף לפשטידת כרובית ובצל ירוק: