דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפאי לימון מושלם.
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)- כוס ורבע קמח לבן
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 חלמון (הצהוב)
- 2 כפות חלב (או מים או מיץ תפוזים לפרווה)
- לקרם
- כפית ג'לטין
- 2 כפות מים
- 3 ביצים
- 100 גר' חמאה רכה (או מחמאה לפרווה)
- 2/3 כוס מיץ לימון
- 1 כוס סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- קורט מלח
- למרנג
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- השימוש בכוס חד פעמית לשתייה חמה ותבנית לפאי קוטר 24
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק:.
- במעבד מזון עם להב פלדה לערבב חמאה, קמח, א. סוכר, סוכר וניל ומלח לתערובת פירורית..
- להוסיף חלמון ולהמשיך לערבל עד קבלת בצק..
- להוסיף את החלב ולערבב היטב..
- לאחד לכדור, לשטח אותו מעט, לעטוף בניילון נצמד ולהניח לחצי שעה במקרר..
- על משטח מקומח לרדד לעלה בעובי כ- 2 מ"מ ולהניח בתבנית קוטר 24 משומנת. לדקור עם מזלג ולקרר חצי שעה במקפיא..
- לחמם תנור ל- 170 מעלות, להניח על הבצק נייר אפייה משומט ולמלא עליו בקטניות (שעועית )..
- לאפות 12 דק' עד שהשוליים מזהיבים..
- להסיר את נייר האפייה עם הקטניות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' או עד שמזהיב. לצנן לחלוטין..
- קרם לימון:.
- בקערית קטנה לערבב יחד ג'לטין ומים. להשהות 10 דק' בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל המים..
- שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפת לימון ומלח ולטרוף היטב עם מטרפה..
- לבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך..
- ברגע שהקרם מתחיל לבעבע לסגור את האש..
- מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהכל נמס..
- מסננים את הקרם ויוצקים על הבצק האפוי בתבנית..
- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לקירור..
- מרנג:.
- מניחים בקערת מיקסר חלבונים, סוכר ומלח ולהניח על סיר עם מים רותחים. (בן מארי).
- לחמם בעדינות עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה..
- לחבר את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף במשך 10 דק' במהירות גבוהה או עד שמתקבל קרם מרנג יציב ואחיד..
- מעבירים את קרם המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות על הקרם לימון..
- שורפים מעט עם ברנר או מכניסים לתנור מחומם מראש על מקסימום בטורבו למשך דקה ולא יותר – לבדוק כל הזמן. כשקצוות המרנג משחימים מייד מוציאים..
- ניתן לשמור במקרר עד ההגשה..