פאי פקאן מתכון מושלם של תומר תומס
מתכון מושלם של פאי פקאן פרווה של תומר תומס,מתכון קל במיוחד וטעים בטירוף.
מצרכים להכנת פאי פקאן:
1 חבילה של בצק פריך של שמרית (או שניתן להכנס למתכון של בצק פריך בקישור הבא: בצק פריך )
3 ביצים
קורט מלח
חצי כפית קינמון
200 גרם פקאן לא קלוי
חצי כוס של סילאן
חצי כוס סוכר חום
1 חבילת נטורינה של שמרית 200 גרם ( ניתן להחליף במרגרינה או חמאה לגרסה חלבית)
אופן הכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. טוחנים במעבד מזון 100 גרם פקאן (את השבורים, את היפים משאירים) עם הסוכר חום ,מלח,קינמון ו-100 גרם נטורינה מומסת במיקרוגל.
3. מעבירה את התערובת שטחנו לביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. משמנים את תבנית הפאי מעט,ומסדרים מעל את הבצק הפריך(כפי שהוצג בסרטון)ומהדקים לקצוות.
5. שופכים לתבנית הפאי את תערובת הביצים האחידה ומכניסים ל-20 דקות הקפאה.
6. מסדרים מעל המלית בתבנית את אגוזי הפקאן(כפי שמוצג בסרטון)
7. שופכים מעל אגוזי הפקאן את הסילאן ומברישים את הפקאן עם מברשת.
8. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות( משתנה מתנור לתנור)
מתכון נוסף פאי פקאן פרווה של לילך טייב:
מצרכים:
- לבצק
-
2 כוסות קמח
-
1/3 כוס סוכר
-
כוס ריצ' מרוכז
-
1 חלמון
-
3 כפות מים קרים
- למלית
-
3 כפות ריצ' מרוכז
-
1/2 כוס סירופ מייפל
-
2/3 כוס סוכר חום בהיר
-
1 ביצה
-
3 חלמונים
-
1 כפית תמצית וניל
-
150 גרם אגוזי פקאן טיבעי קצוצים
-
250 גרם אגוזי פקאן טיבעי חצויים
-
תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ משומנת
-
- הכנת הבצק: שמים במיכל מעבד מזון את הקמח הסוכר והריצ' ומעבדים קלות לקבלת תערובת פירורית.
-
- טורפים את החלמון עם המים הקרים ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים עד שהבצק מתאחד, ממשיכים לעבד מעט עם הידיים ומעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
-
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ (שהבצק לא יהיה דק מידי). מרפדים את התבנית והדפנות בבצק. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
-
- אופים את הבצק אפייה חלקית כ-15 דקות, עד שמזהיב מעט.
-
- הכנת המלית: שמים בסיר קטן את את 3 כפות הריצ' ומחממים כ-2-3 דקות.
-
- יוצקים את הריצ' החם לקערה בינונית, מוסיפים את סירופ המייפל, הסוכר, הביצה, החלמונים ותמצית הווניל, מקציפים היטב במקצף ידני לתערובת אחידה.
-
- הרכבת הפאי: מפזרים על הבצק החצי אפוי את הפקאנים הקצוצים ומעליהם מסדרים יפה את הפקאנים החצויים בעיגולים צפופים (מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הפאי מכוסה). יוצקים בזהירות את המלית מעל הפקאנים.
- מניחים בתנור את הפאי ואופים כ-50 דקות, עד שהמלית יציבה.
מתכון נוסף לפאי גבינה ריבת חלב ופקאן
תגובה אחת
אפשר להחליף את הנטורינה בשמן?