חיפוש

פאי תפוחים פרווה

פאי תפוחים פרווה
פאי תפוחים פרווה מתכון של לילך טייב

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לילך טייב משתפת אותנו במתכון שלה פאי תפוחים ללא חמאה או מרגרינה

מצרכים

לבצק:
2 חלמונים
3 כפות מים קרים
1/2 כוס שמן

2 כוסות קמח
קורט מלח
3 כפות סוכר לבן

למלית:
מיץ מ 1/2 לימון
12 תפוחי-עץ ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לרבעים ללא ליבות
1.5 כפיות קינמון
3/4 כוס סוכר חום

לפירורים:
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח
1/4 כוס שמן
50 גרם אגוזי מלך גרוסים
1/2 כפית קינמון

תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה

1. מתחילים בהכנת המלית: שמים את התפוחים בסיר,מוסיפים סוכר,מיץ לימון קינמון ומבשלים למשך רבע שעה עד שהתפוחים מתרככים ואין נוזלים בסיר ומשאירים להתקרר בצד.
2. עוברים להכנת הבצק: מחממים את התנור ל-180 מעלות ובקערה שמים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ופריך,מסדרים את הבצק בתבנית(כולל דפנות) ומעל שמים את מלית התפוחים.
3. בקערה שמים את כל החומרים של הפירורים ומשפשפים באמצעות הידיים עד שמתקבלים פירורים. את הפירורים מפזרים מעל מלית התפוחים בתבנית ומכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות עד אשר העוגה מזהיבה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות