דרגו את המתכון
מיטל חיות משתפת אותנו במתכון שלה לפחזניות ממולאות.
מצרכים להכנת פחזניות ממולאות:
להכנת הפחזניות
- 1 כוס מים
- 100 גרם חמאה
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס קמח רגיל (250גרם)
- 4 ביצים
להכנת הקרם
- 2 מכלים שמנת מתוקה
- ½1 כוסות חלב
- ½1 חבילות פודינג וניל
- ½ כוס אבקת סוכר
להכנת הקישוט
- 1 חפיסה שוקולד מומס (אפשר גם מריר)
- 1 אבקת סוכר (לפזר בנדיבות)
אופן הכנה:
- בקלחת לשים מים חמאה סוכר ומלח.
- להביא לרתיחה ולהוסיף את כוס הקמח.
- על אש נמוכה 1-2 דקות לערבב תוך כדי עד למרקם חלק (שהבצק יפרד מדפנות הקלחת).
- להעביר למיקסר עם וו גיטרה 2 דקות לקירור.
- ולהוסיף ביצה ביצה רק כשנבלעת אחת והבצק מתגבש להוסיף עוד ביצה .
- לשים בשק הזילוף עם צנטר כוכב.
- לזלף עלתבנית עם נייר אפיה ללא צורך בשימון. צריך מרחב כי הם גודלות.
- לשים בתנור שחומם מראש על 200° ל 20 דקות על טורבו.
הכנת הקרם:
- מניחים את כל החומרים במיקסר ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
- מניחים בשק זילוף ומזלפים לתוך הפחזניות.
- לאחר הסיום מוסיפים מלמעלה את הקישוט ובתאבון.
טיפים:
- הפחזניות צריכות מרחב בין אחת לשניה בתנור כי הם גדולות, לכן מומלץ להכין כל 10 על תבנית נפרדת.
- לתת לבצק כמה דקות בודדות מנוחה ולהתקרר לפני הוספת הביצים.
- בהוספת הביצים רק שהביצה נספגת ממש בבצק להוסיף את השניה וכך את השלישית והרביעית.
- בתום ה20 דקות לא לפתוח ישר את כל התנור!!.
- בעדינות לפתוח מעט לקבלת חריץ קטן לשים כף עץ שתשמור על החריץ ולחכות 5 דקות. אחרת יצנחו ולא ישארו גבוהות!!.
- רק שהתנור מגיע ל200 מעלות להכניס את הפחזניות!.
- ניתן גם להקפיא. שעה לפני ההגשה להוציא מהמקפיא.(נשמר מצויין).