פטריות ממולאות מוקרמות מתכון של תומר תומס
מצרכים:
פטריות שמפיניון גדולות
2 כפות גבינת שמנת נפוליאון
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
2-3 עלי בזיליקום
גבינה טוב טעם או כל גבינה לבישול ואפיה
פירורי לחם ללא גלוטן
מעט שמן זית
שן שום
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
1. מפרקים את הרגליים של הפטריות.
2. מסדרים את הפטריות בצורה הפוכה על תבנית ומברישים בשמן זית.
3. בקערה שמים את גבינת טוב טעם,מוסיפים את גבינת השמנת,מגרדים את השום לתוך תערובת הגבינות
4. מגרדים מעט אגוז מוסקט.מוסיפים את פירורי הלחם,גבינה צהובה מגורדת,מלח,פלפל לבן ומערבבים את הכל.
5. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לתערובת הגבינות.
6. ממלאים את הפטריות עם הגבינות ומסדרים בתבנית.
7. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות ועוד 2-3 דקות בגריל להשחמה.
8. ניתן להגיש עם פלפלת איטלקית ורוטב צילי בצד.