"`html
הפיצה המושלמת שעושה את העבודה
כשהשמש שוקעת בערב רגוע, ואתם נשארים בבית עם קצת רעב, פיצה היא הפתרון המושלם! אבל לא סתם פיצה, אנחנו כאן כדי להכין פיצה ארבע גבינות עם פטריות ועשבי תיבול. אתם יכולים לדמיין את הגבינות הנמסות המתמזגות עם הפטריות, וזה עוד לפני שעשבי התיבול מוסיפים את הנגיעה המיוחדת שלהם. אין ספק, מדובר במנה שתשאיר אתכם כואבים בבטן… ברמה הטובה ביותר! ואם אתם לא מתכוונים לשתף, תדעו שזה אגדי. אנחנו מדברים כאן על פיצה שממכרת כל כך, שאין סיכוי שתצליחו להפסיק לאכול ממנה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2-3 פיצות
הרכיבים הדרושים
מעל לכול, כדאי שהשולחן שלכם יהיה מלא בכל טוב כדי להכין את הפיצה. כאן אנו מספקים לכם את כל המרכיבים שואבים מנסיוננו בפיצות מושלמות, וכל אחד מהם מצריך את ההקפצה הזו בדרך:
- 1/2 ק"ג בצק פיצה
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמזן גרוסה
- 100 גרם גבינת פתית
- 100 גרם גבינת רוקפור (או גבינה חריפה אחרת)
- 200 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות אורגנו טרי (או 1 כף יבש)
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כמו כן, למי שמעוניין בריא יותר, ניתן לשתף שאפשר להחליף את הבצק בבצק ק cauliflower, וכך ליצור פיצה דלת פחמימות ובמקביל לשמור על הטעם המשגע!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים על השולחן, הגיע הזמן להתחיל להרכיב את הפיצה המעלפת הזו. אלה הרגעים שינצחו את רגעי הסבל של ההמתנה!
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.
- על משטח ניקי, מארחים את הבצק ומרדדים אותו לעובי של כ-0.5 ס"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית פיצה משומנת.
- שמים את שמן הזית על הבצק ומשטחים אותו באופן אחיד.
- מפזרים את הגבינות המגורדות כעת באופן חופשי על פני הבצק.
- מניחים את פטריות השמפיניון על הגבינות באופן אחיד.
- מפזרים את האורגנו ופטרוזיליה הקצוצה מעל.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות והבצק זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר במשך 5 דקות לפני החיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם חשבתם שהפיצה הזו היא מושלמת כמו שהיא, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים! אפרופו תוספות, יש מגוון רחב של אפשרויות שיגרמו לפיצה שלכם להיות לא רק מדהימה, אלא פשוט משגעת:
- פלפל חריף – לחובבי החריף.
- סוגי גבינות נוספים כמו גבינת מסקרפונה, צ’דר או גבינת עיזים – לכל אחד יש את העדפותיו.
- תוספת בצל ירוק קצוץ או שום קלוי.
- פירות יבשים כמו תמרים או אגסים. כן, זה נשמע מוזר, אבל טעים בטירוף.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש? בהחלט! אני ממליץ להכין את הבצק יום לפני ולאחסן אותו במקרר. כך הוא יתפוס טוב יותר ולכם יהיה יותר קל לעבוד איתו בזמן ההכנה.
איך אני יודע שהפיצה מוכנה? הפיצה מוכנה כשהגבינות מבעבעות, והבצק מזהיב היטב. אפשר גם לעשות את מבחן "ללטף את האצבעות" – כשאתם נוגעים בגבינה, אם היא נמסה ונמתחת, זה הזמן לחתוך!
מה עושים אם אין לי כמה סוגי גבינות? אל דאגה! אפשר להשתמש רק בגבינת מוצרלה ואולי להוסיף גבינה אחת נוספת – זה עדיין יהיה מדהים.
האם אפשר לברר עם עדינות איך להכין את המתכון בגרסה טבעונית? אפשר בהחלט! ישנם תחליפים נהדרים לגבינות שמבוססים על אגוזים או קישואים, ומקבלים טעמים נהדרים.
כמה זמן לוקח להכין את הבצק? הכנה של הבצק לוקחת בערך 10-15 דקות, אבל אם תבחרו להשתמש בבצק קנוי, זמן ההכנה יתמצם בכמה דקות טובות!
מה אם אני לא אוהב פטריות? אפשר גם להחליף את הפטריות בירקות אחרים כמו קישואים או בצל – כל אחד לפי טעמו האישי, תהיו חופשיים להיות יצירתיים!
האם יש דרכים לאפות את הפיצה אחרת? כן, ישנם אנשים שמעדיפים לאות את הפיצה על אבן מיוחדת לפיצה, וזה נותן לה קריספיות מדהימה.
אפשר לעשות את הפיצה דלת פחמימות? בהחלט! פשוט החליפו את הבצק הקלאסי בבצק מחצית דלעת או כרובית, וזה עדיין יהיה טעים ובריא.
איך לאחסן פיצה שנשארה? ההמלצה היא לשמור את הפיצה במיכל סגור במקרר. כך היא תישאר טרייה וטעימה יומיים נוספים.
האם יש דרך אחרת להכין את הפיצה? אם אתם מעוניינים במשהו חדש ומרגש, נסו להכין גרסה מתוקה של הפיצה – אפשר להכין בצק מתוק וללפף אותו בשוקולד ופירות.
עכשיו כשהפיצה מוכנה, אתם מתבקשים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! שתפו את האהבה והטעמים ברשתות החברתיות, כי הידע הזה חייב להפיץ רחוק!
"`