פיצה בריי – פיצה ממצות מתכון של גיימי גלר
אז מה זה פיצה בריי (Pizza Brei)
פיצה ברי היא מנה ייחודית המשלבת באופן יצירתי את מרכיבי המצות המסורתיות היהודיות עם טעמי הפיצה. מצה ברי מורכבת בדרך כלל ממצה (מצות הנאכלות בחג הפסח היהודי) שהושרה במים או בחלב, ואז מטוגנת עם ביצים. זהו מאכל יהודי אשכנזי מסורתי, נהנה לרוב כארוחת בוקר או בראנץ'.
בפיצה ברי, בסיס מצה ברי הקלאסי הזה הופך למאכל דמוי פיצה. לאחר הכנת תערובת המצה והביצים בצורה דומה למצה בריי רגילה, היא מכוסה ברוטב פיצה וגבינה, בדרך כלל מוצרלה, ומבושלת עד שהגבינה נמסה. כך נוצרת מנה מלוחה בטעם פיצה שעדיין שומרת על המרקם והמאפיינים החיוניים של מצה ברי.
מנת פיוז'ן זו היא דרך חדשנית ליהנות מטעמי הפיצה תוך שילוב מצה, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית בפסח כאשר נמנעים ממוצרי חמץ. זוהי מנה יצירתית ומהנה המשלבת מטבח יהודי מסורתי עם קונספט אוכל אהוב על כולם.
מצרכים להכנת פיצה בריי:
- 2 מצות
- 1 כף חמאה
- 4 ביצים
- קורט מלח
- קורט פלפל
- 4 כפות של רוטב פיצה
- חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
1. משרים 2 מצות בקערה עם מים למשך 30 שניות.
2. מנגבים את המצות מהמים ושוברים לחתיכות כפי שהוצג בסרטון.
3. ממיסים את החמאה באש בינונית במחבת ומוסיפים את חתיכות המצות השבורות ומטגנים במשך דקה.
4. טורפים את הביצים ביחד עם מלח ופלפל ומוסיפים למחבת עם החמאה והמצות וממשיכים לטגן עד שהביצים מוכנות ומשטחים את בסיס הפיצה במחבת הטיגון הוא למשך 5 דקות על אש נמוכה,יש לכבות את המחבת בזמן הטיגון.
5. הופכים את התערובת ע"י העברה לצלחת והחזרה למחבת לטיגון של הצד השני .
6. שהבסיס מוכן, שמים במגש,שמים מעל רוטב פיצה ומעל את גבינת המוצרלה ,מכסים וממשיכים בטיגון עד שהגבינה נמסה.
7. מעבירים לצלחת ומגישים.
המתכון באדיבות jamie geller