פיצה מושלמת וטעימה שמכינים במחבת
נועם זיגדון משתף אותנו במתכון לפיצה במחבת בכלום עבודה
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כף מלח
2 ½ כוסות מים
¼ כוס שמן
לרוטב פיצה:
2 כפות גדושות רסק עגבניות
½ כוס מים
2 כפות חומץ
2 שיני שום כתוש
פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
¼ כוס שמן
לתוספות: (כל מה שאוהבים)
גבינה צהובה
זיתים
פטריות
מוצרלה
עגבניות
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
פיצה ביתית ב-10 דקות – בצק ללא התפחה
פיצה במחבת מושלמת
פיצה מהירה במחבת – מתכון ב-10 דקות
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק – נלוש במיקסר 5-7 דקות לבצק אחיד ואז מניחים למשך 10 דקות למנוחה
2. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים
3. להכנת הרוטב – להשחים את הרסק עם השמן ורבע כוס מים, ואז מוסיפים את השום והתבלינים
4. ולהוסיף עוד חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות
5. פותחים כל כדור לעיגול בעובי ½ ס"מ .
6. מחממים מחבת טפלון ולשמן מעט.
7. מניחים את הבצק במחבת ומבשלים כ-3 דקות לאחר מכן הופכים את הבצק.
8. מורחים את הרוטב ומוסיפים תוספות כמו זיתים פטריות מוצרלה עגבניות מפזרים גבינה צהובה.
9. לכסות את הסיר ולבשל כ-3
דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והבצק מבושל .