חיפוש

איך מכינים פיקניה במעשנה – מתכון חובה לכל חובב בשר

פיקניה במעשנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

פיקניה במעשנת היא תענוג קולינרי, הנערץ על טעמה העשיר והמרקם הרך. פיקניה, הידועה גם בשם כובע התחתית, היא גזרה פופולרית במטבח הברזילאי והיא הופכת אהובה יותר ויותר ברחבי העולם. בעת עישון, מכסה השומן מתרכך לאט, מחדיר לבשר טעם מדהים ומבטיח עסיסיות. מתכון זה ידריך אותך בתהליך של עישון פיקאנה לשלמות, וייצור מנה שבטוח תרשים עם הטעמים החזקים והמרקם העסיסי שלה.

איך להכין פיקניה מעושנת:

  • 1 פיקאנה שלמה (בערך 2-3 פאונד)
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור, טחון טרי
  • 1 כף אבקת שום
  • שבבי עץ לעישון (כגון היקורי או אלון)

שלבים:

  1. חממו מראש את המעשנת ל-120 מעלות.
  2. חותכים כל עודפי שומן מהפיקאנה, ומשאירים שכבת שומן דקה בצד אחד.
  3. מערבבים את המלח הגס, הפלפל השחור ואבקת השום יחד בקערה קטנה.
  4. משפשפים את תערובת התבלינים על כל הפיקאנה, מבטיחים שהיא מצופה באופן אחיד.
  5. נותנים לפיקאנה לשבת בטמפרטורת החדר כ-30 דקות לספיגת הטעמים.
  6. מניחים את שבבי העץ במעשנת לפי הוראות היצרן.
  7. מניחים את הפיקאנה במעשנת כשהצד השומן כלפי מעלה.
  8. עישנו את הפיקאנה במשך כשעתיים עד 3 שעות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-120°F (49°C) עבור נדירים, 130°F (54°C) עבור מדיום-ריר, או 140°F (60°C) עבור בינוני.
  9. מוציאים את הפיקאנה מהמעשנת ונותנים לה לנוח 10-15 דקות.
  10. פורסים את הפיקאנה כנגד הדגן לפרוסות דקות.
  11. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים העשירים והמעושנים של הפיקאנה המעושנת בצורה מושלמת.

הפיקאנה המעושנת הזו היא לא רק מנה, אלא חוויה שמביאה לשולחןכם טעם של ברביקיו ברזילאי. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות