דרגו את המתכון

פירה ממולא בשר – מתכון מנחם ומענג

דבר בטוח! הנה מתכון לפירה ממולא בשר בהשראת המטבח הים תיכוני המסורתי, אבל עם טוויסט!

המנה המענגת הזו מפגישה את הלבבות של הבשר והטובה הקרמית של ירקות מרוסקים לארוחה אחת מענגת. מקורו במורשת הקולינרית העשירה של אזור הים התיכון, מתכון זה הועבר לדורות, והתפתח לאורך הדרך לשילוב טעמים מודרניים וטכניקות בישול.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, ומאדים עד שהם מתרככים וריחניים, כ-3-4 דקות.
  2. מוסיפים את בשר הבקר הטחון למחבת, מפרקים אותו בעזרת מרית ומבשלים עד להשחמה ומבושלת, כ-5-6 דקות.
  3. מערבבים פנימה את קוביות הגזר, תפוחי האדמה והאפונה הקפואה, ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כמון ואורגנו מיובש. מבשלים עוד 5 דקות, נותנים לירקות להתרכך מעט.
  4. יוצקים פנימה את מרק הבקר או הירקות, תוך ערבוב היטב לאיחוד. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהירקות רכים והטעמים מתמזגים יחד.
  5. בזמן שתערובת הבשר והירקות מתבשלת, מכינים את המחית. אתה יכול להשתמש בבלנדר או מועך תפוחי אדמה כדי לטהר את הירקות המבושלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. לאחר שהמחית מוכנה, מעבירים מחצית ממנו לכלי הגשה, מפזרים אותו בצורה אחידה.
  7. מפזרים את תערובת הבשר המבושלת על גבי שכבת הפירה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. מורחים בזהירות את הפירה שנותר על שכבת הבשר, ויוצרים משטח חלק.
  9. מקשטים בפטרוזיליה טרייה לקבלת תוספת של צבע ורעננות.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש בבשרים בעלי תעודת כשרות והבטחה שכל שאר המרכיבים עומדים בדרישות התזונתיות שלכם. בנוסף, אתה יכול להחליף את בשר הבקר הטחון עם הודו או עוף טחון בחלופה קלה יותר.

יתרונות תזונתיים:

כמות וקושי: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-45 דקות להכנה. זה מדורג כדרגת קושי בינונית, מתאים לטבחים ביתיים עם קצת ניסיון במטבח.

טיפים:

עם הטעמים המנחמים והמרכיבים הלבביים שלו, פירה ממולא בשר זה בטוח יהפוך לאהוב חדש ברפרטואר המתכונים שלך. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות