תומר תומס משתף אותנו במתכון של פירושקי עם בשר .
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
מצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
2 כוסות חד פעמי לשתיה חמה של מים
כף וודקה
למלית הבשר:
500 גרם בשר טחון (רצוי צלעות)
500 גרם בצל לבן קצוץ
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלחמלח
אופן הכנה:
1. שמים בקערה את חומרי הבצק,מעבדים לבצק אחיד, יוצרים כדור מכסים ומתפיחים למשך 50-60 דקות.
2. מתחילים בהכנת המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הבשר,מלח ופלפל שחור ומטגנים עד אשר הבשר טחון משנה את הגוון ושמים בצד ונותנים להתקרר.
3. לאחר שהבצק תפח,לשים אותו אותו קלות ומחלקים ל-2 ולאחר מכן מחלקים כל חתיכה ל-4 כך שמתקבל 8 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור.
4. מרדדים את כל הכדורים ,שמים במרכז כל בצק את מלית הבשר שהכנו וסוגרים ומהדקים כפי שמוצג בסרטון,כך שנוצר מעין סמבוסק.
5. מטגנים בשמן עד להזהבה מ-2 הצדדים ומגישים.