דרגו את המתכון
מקס מלכיאל משתף אותנו במתכון שלו לפיתות ביתיות.
מצרכים:
500 גרם קמח (אפשר שילוב של 100 גרם קמח מלא ו-400 גרם קמח רגיל)
כפית שמרים יבשים
כפית מלח
כַפית סוכר
חצי כפית אבקת אפייה (אופציונלי אך מומלץ)
300 מ"ל מים פושרים
טיפ:
לא צריך להוסיף שמן , אפשר להשתמש בכל סוג של קמח. כוסמין, מלא, מעורב. זה לא משנה.
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים ואת המלח והסוכר ומערבבים קלות.
- מוסיפים לתערובת הקמח את המים הפושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדור,שמים בקערה מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת ומתפיחים למשך שעה.
- לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לחתיכות של 80 גרם (אם אין משקל לחלק את הבצק ל-10 חתיכות שוות.
- יוצרים מכל חתיכה כדור ,מכסים את כל הכדורים במגבת ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.
- לאחר 10 דקות מקמחים קלות את משטח העבודה ובעזרת מערוך יוצרים את צורת הפיתה כפי שמוצג בסרטון.
- בינתיים מחממים את המחבת על האש (ללא שמן)
- כאשר המחבת חמה שמים עליה פיתה וממתינים דקת עד שמתבשלת היטב ומתנפחת, במידה והפיתה מקבלת צבע מהר מדיי יש להנמיך את האש ולהמשיך בתהליך).
- חוזרים על התהליך עם שאר הפיתות.