היי, חובבי פנקייק! היום, אנו משתפים אתכם במתכון פנקייק קטלני שהוא כל כך קל, שתתהו למה אי פעם קניתם תערובת. הפנקייקים האלה כל כך אווריריים, שהם כמעט צפים מהצלחת. והחלק הכי טוב? תסיימו להעיף אותם תוך זמן קצר, מוכנים לטרוף ערימה של טעמים מוזהבים.
מקורות והשראות:
פנקייקים הם כמו שגריר האוכל המנחם העולמי. כמעט לכל תרבות יש את הגרסה שלה מהקרפים הדקים של צרפת ועד לפנקייק הסקוטי הלבבי. אנחנו הולכים על הפנקייק בסגנון אמריקאי עבה, אוורירי וקצת פריך בקצוות. זו ארוחת בוקר קלאסית שלעולם לא יוצאת מהאופנה.
רשימת רכיבים:
2 כפות של קמח
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות חלב חמאה (או חלב עם 2 כפות חומץ לבן או מיץ לימון)
2 ביצים גדולות
1/4 כוס חמאה מומסת ללא מלח
1 כפית תמצית וניל
חמאה או שמן לשימון התבנית
שלבי הכנה:
- מיקס יבש: בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. זוהי התערובת היבשה שלך עמוד השדרה של מצוינות הפנקייק.
- מיקס רטוב: בקערה אחרת, טורפים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים פנימה את החמאה, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מערבבים אותו עד לקבלת שיקוי זהוב וחלק.
- מאחדים: יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומקפלים אותם בעדינות יחד. אל תערבב יתר על המידה; כמה גושים הם החברים שלכם כאן. נותנים לבלילה לנוח כ-5 דקות זה כמו סייסטה של פנקייק, וזה עושה אותם אפילו יותר אווריריים.
- מחממים את זה: מחממים מראש את המחבת או הרשת שלך על אש בינונית. הוסיפו מגע של חמאה או שמן מספיק כדי למנוע מהדברים להידבק.
- זמן היפוך: ברגע שהמחבת חמה, מצקת פנימה את הבלילה. כשאתם רואה את הבועות הקטנות האלה נוצרות על פני השטח, זה הזמן להפוך. מבשלים את הצד השני עד שהוא מזהיב, וסיימתם!
יתרונות תזונתיים:
- אמנם אנחנו לא טוענים שאלה פנקייקים דיאטטיים, אבל הם מכילים כמות הגונה של חלבון מהביצים והחמאה.
- תוספת של קמח מלא יכולה להוסיף גם קצת סיבים.
- בנוסף, מי יכול להתעלם מהיתרונות הבריאותיים הנפשיים של להתחיל את היום עם צלחת פנקייקים?
כמות וזמן:
המתכון הזה מושלם לכ-4 אנשים רעבים. ניתן בקלות להכפיל אותו עבור קהל גדול יותר.
מההתחלה ועד הסוף, מדובר על 20 דקות בערך.
רמת קושי:
קלי קלות!
אפשרויות חלופיות:
- ידידותית לכשרות: החליפו את החמאה בחלופה שאינה חלבית, והבטיחו שאבקת האפייה שלכם תהיה בעלת אישור כשרות.
- ללא גלוטן: השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן.
- טוויסט טבעוני: החליפו ביצים בבננות מעוכות או ברסק תפוחים, והשתמשו בחלב צמחי.
טיפים לשלמות:
- רוצים אווריריות נוספת? מפרידים את החלבונים, מקציפים עד שנוצרים פסגות נוקשות ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה.
- שמרו את המחבת בטמפרטורה עקבית לבישול אחיד.
- התנסו עם תוספות פירות יער טריים, סירופ מייפל, או אפילו כף קצפת.
הנה לכם, מתכון לפנקייק להתחיל את היום שלכם או לספק את התשוקה לשעות הלילה המאוחרות.